«Παράθυρο» σε παράταση της σχολικής χρονιάς - Τα σενάρια του υπ. Παιδείας

«Παράθυρο» σε παράταση της σχολικής χρονιάς - Τα σενάρια του υπ. Παιδείας

ΕΛΛΑΔΑ UPD 09:23 Δημιουργία 11/03/20, 09:14

Σε ισχύ τίθεται από σήμερα, Τετάρτη το κυβερνητικό μέτρο για κλείσιμο των σχολείων, των βρεφονηπιακών σταθμών, των φροντιστηρίων και των πανεπιστημίων σε ολόκληρη την επικράτεια, τη στιγμή που τα κρούσματα κοροναϊού ολοένα και αυξάνονται στη χώρα μας, ενώ οι επιστήμονες επισημαίνουν ότι οι επόμενες εβδομάδες είναι ιδιαίτερα κρίσιμες.

Από την πλευρά της, η υπουργός Παιδείας διαβεβαίωσε σε χθεσινές δηλώσεις της ότι «δεν πρόκειται να χαθεί η σχολική και η ακαδημαϊκή χρονιά». «Έχουν γίνει όλα τα σενάρια για να εξασφαλιστεί η σχολική και ακαδημαϊκή χρονιά», συμπλήρωσε η ίδια, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

«Είχαμε πει ότι θα λειτουργούμε πάντα με τις γνώμες των ειδικών. Λάβαμε μία απόφαση για καθαρά προληπτικούς λόγους. Είναι μία απόφαση που ελήφθη με γνώμονα την προστασία των μαθητών, των εκπαιδευτικών, των φοιτητών και των οικογενειών μας. Έχουμε πάρει πιο αυστηρά μέτρα από άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Όλα είναι θέμα δεδομένων θέμα στιγμής. Περιμέναμε να δούμε πότε αυτό το μέτρο θα είναι αποτελεσματικό συνολικά», υπογράμμισε η κυρία Κεραμέως.

Η υπουργός, πάντως, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για την επέκταση της σχολικής χρόνιας και τη μείωση της ύλης.

«Αν πάμε συνολικά σε μεγαλύτερης διάρκειας αναστολή τότε θα πρέπει να δούμε και άλλα μέτρα, όπως είναι η επιμήκυνση της σχολικής χρονιάς και η μείωση της ύλης. Άρα έχουμε όλα τα σενάρια ανοιχτά και θα δούμε πως θα εξελιχθεί η εξάπλωση του ιού», τόνισε.

Αν σου άρεσε κάνε