Στα 331 τα κρούσματα του κοροναϊού στην Ελλάδα

Στα 331 τα κρούσματα του κοροναϊού στην Ελλάδα

ΕΛΛΑΔΑ UPD 18:37 Δημιουργία 15/03/20, 18:00

Στα 331 ανέρχονται τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κοροναϊού Covid-19 στην Ελλάδα, όπως ανακοίνωσε την Κυριακή ο ειδικός του ΕΟΔΥ, Σωτήρης Τσιόρδας, μιλώντας στην καθημερινή ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας.

Ο κ. Τσιόδρας ανακοίνωσε πως σήμερα επιβεβαιώθηκαν 49 κρούσματα αλλά και 54 κρούσματα προηγούμενων ημερών τα οποία δεν είχαν ανακοινωθεί μέχρι τώρα.

Ακόμα, ανέφερε πως 8 από τους ασθενείς βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση, ενώ συνολικά 10 άτομα έχουν λάβει εξιτήριο μέχρι στιγμής μετά από τη νοσηλεία τους.

Συνολικά, στα νοσοκομεία αναφοράς νοσηλεύονται 51 ασθενείς.

Επιπλέον, ο κ. Τσιόδρας τόνισε πως έχουν γίνει πάνω από 4.000 εργαστηριακοί έλεγχοι, ενώ σημείωσε πως από το σύνολο των κρουσμάτων τα 44 είναι χωρίς σαφές ιστορικό ταξιδιών, και επαφής με επιβεβαιωμένο κρούσμα.

Όπως τονίστηκε, τα περισσότερα κρούσματα είναι στην Αθήνα, ενώ υπενθυμίστηκε ότι ο κύριος τρόπος μετάδοσης του Covid-2019 είνει μέσω των αεροσταγονιδίων.

Την ίδια ώρα, ο κ. Τσιόδρας διαβεβαίωσε ότι «δεν έχουμε ξεφύγει από τη νόρμα που υπάρχει» για τον ιό, σε σχέση με τις υπόλοιπες χώρες, γεγονός το οποίο -όπως είπε- είναι καθησυχαστικό, ενώ μία πιο σαφή εικόνα για την πορεία του Covid-2019 αναμένεται σε διάστημα δύο εβδομάδων.

Παράλληλα, ο κ. Τσιόδρας αποσαφήνισε ότι οι διασωληνωμένοι ασθενείς είναι άνδρες και έχουν μέσο όρο ηλικίας τα 67 έτη, ενώ από τους υπόλοιπους που νοσηλεύονται το 57% είναι άνδρες και έχουν μέσο όρο ηλικίας τα 64 έτη.

Υπενθυμίζεται πως μέχρι στιγμής οι νεκροί από τη νόσο στη χώρα μας ανέρχονται σε 4 άτομα.

Αν σου άρεσε κάνε