Ξεπέρασαν τα 400 τα κρούσματα του κοροναϊού στην Ελλάδα - Μπορεί να φτάσουν τα 3.000

Ξεπέρασαν τα 400 τα κρούσματα του κοροναϊού στην Ελλάδα - Μπορεί να φτάσουν τα 3.000

ΕΛΛΑΔΑ UPD 19:34 Δημιουργία 18/03/20, 18:00

Ξεπέρασαν τα 400 τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κοροναϊού Covid-19 στην Ελλάδα, με τον εκπρόσωπο του ΕΟΔΥ, Σωτήρη Τσιόδρα να ανακοινώνει την Τετάρτη ακόμα 31 κρούσματα και με το συνολικό αριθμό να ανέρχεται μέχρι σήμερα σε 418 κρούσματα.

Τα 64 είναι απροσδιόριστης πηγής μετάδοσης, σημείωσε ο λοιμωξιολόγος.

Νοσηλεύονται 79 άτομα ενώ 13 είναι διασωληνωμένοι στα νοσοκομεία αναφοράς.

Όπως ανέφερε ο κ. Τσιόδρας, ο μέσος όρος ηλικίας των κρουσμάτων είναι τα 70 έτη.

Τα περισσότερα κρούσματα απροσδιόριστης πηγής μετάδοσης βρίσκονται στην Αθήνα ενώ έχουν ληφθεί για εξέταση 6.000 δείγματα.

Δεκατέσσερις ασθενείς έχουν πάρει ήδη εξιτήριο, υπογράμμισε.

Όπως είπε ο Σ. Τσίοδρας με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα σήμερα, τους θανάτους και τις νοσηλείες, τα μαθηματικά μοντέλα που επεξεργάστηκε ειδική ομάδα δείχνουν ότι σήμερα τα πραγματικά περιστατικά στη χώρα μας είναι 2.000-3000. Ωστόσο υπάρχει μεγάλη αβεβαιότητα ως προς τους υπολογισμούς.

Λαμβάνοντας το λόγο, ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Χαρδαλιάς, ανακοίνωσε πως από αύριο, Πέμπτη, απαγορεύονται οι δημόσιες συναθροίσεις άνω των 10 ατόμων, με τους παραβάτες να καλούνται να πληρώσουν πρόστιμο έως και 1.000 ευρώ.

«Η κυκλοφορία εκτός οικίας πρέπει να περιοριστεί στο ελάχιστο συμπλήρωσε ο κ. Χαρδαλιάς.

Όσον αφορά τις επιχειρήσεις, είπε πως οφείλουν να λειτουγούν μέσω τηλεργασίας, ενώ όπου από τη φύση της επιχείρησης δεν είναι δυνατή η τηλεργασία, οι επιχειρήσεις λειτουργούν με το απολύτως αναγκαίο προσωπικό εκ περιτροπής, τηρώντας αυστηρά την αναγκαία απόσταση μεταξύ των εργαζομένων.

Επανέλαβε την αυστηρή σύσταση ότι οι πολίτες πρέπει να παραμένουν στην κατοικία τους ώστε να αποφύγουν στοι μέγιστο βαθμό επαφές με άτομα εκτός του στενού οικεγενιακού τους κύκλου.

Η μάχη εναντίον του κορονοϊού είναι διαρκής, μας αφορά όλους, τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς και υπογράμμισε ότι ο κρατικός μηχανισμός βρίσκεται σε ετοιμότητα, όπως είχε την ευκαιρία να διαπιστώσει και σήμερα με τον υπουργό Υγείας κατά τη σημερινή τους επίσκεψη στο Κέντρο Επιχειρήσεων του ΕΚΑΒ, όπως ανέφερε.

Αν σου άρεσε κάνε