Ανάστατος ο κόσμος της Υγείας

Ανάστατος ο κόσμος της Υγείας

ΕΛΛΑΔΑ UPD 10:54 Δημιουργία 19/03/20, 09:52

Ιδιαίτερα ανήσυχοι είναι οι εκπρόσωποι που δραστηριοποιούνται, στον κλάδο της ιδιωτικής υγείας, στον απόηχο της γνωστοποίησης των μέτρων στήριξης επιχειρήσεων και εργαζομένων εν μέσω της πανδημίας του κοροναϊού.

Οι αρμόδιοι ξέχασαν να συμπεριλάβουν στο πακέτο, που ανακοινώθηκε μόλις χθες, τους παρόχους και ιδιαίτερα τις υπηρεσίες υγείας, κλάδοι, οι οποίοι βρίσκονται στον αέρα, τη στιγμή που οι επιπτώσεις της κρίσης αυτής αναμένεται να είναι τραγικές.

Μάλιστα, πληροφορίες αναφέρουν ότι οι εκπρόσωποί τους ετοιμάζονται να καταθέσουν μαζικό αίτημα στους υπουργούς Οικονομικών, Ανάπτυξης κι Εργασίας, ζητώντας την άμεση ενίσχυση του χώρου τις δύσκολες αυτές ώρες.

Όπως αναφέρουν οι ίδιοι, για να σταθεί στα πόδια του ο ιδιωτικός χώρος υγείας, για να μπορέσει να ανταποκριθεί στην αποστολή του, για να μπορέσουν οι πολίτες να προσεγγίσουν τις υπηρεσίες του, πρέπει ο κλάδος να στηριχτεί με τα εξής μέτρα:

-Μείωση του ΦΠΑ παροχής υπηρεσιών υγείας στο 6% από 13% για τους μήνες της πανδημίας

-Αναστολή της καταβολής του clow back μέχρι να προχωρήσει η δοσοποίηση των 120 δόσεων, που έχει ψηφιστεί από τον περασμένο Δεκέμβριο, όμως ακόμη δεν έχει προχωρήσει.

-Εξόφληση ληξιπρόθεσμων από τον ΕΟΠΥΥ.

-Να μην ζητεί ο ΕΟΠΥΥ για την πληρωμή φορολογικές κι ασφαλιστικές ενημερότητες

Αν σου άρεσε κάνε