Στα 464  τα κρούσματα του κοροναϊού στην Ελλάδα

Στα 464 τα κρούσματα του κοροναϊού στην Ελλάδα

ΕΛΛΑΔΑ UPD 20:22 Δημιουργία 19/03/20, 18:01

Στα 464 ανέρχονται μέχρι σήμερα τα κρούσματα του κοροναϊού Covid-19 στην Ελλάδα, με τον εκπρόσωπο του ΕΟΔΥ, Σωτήρη Τσιόδρα να ανακοινώνει ακόμα 46 νέα κρούσματα στη χώρα μας, με τα 72 να είναι απροσδιόριστης πηγής.

Ο κ. Τσιόδρας ανέφερε πως από τους ασθενείς 78 άτομα νοσηλεύονται, ενώ 16 από αυτούς βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ο κ. Τσιόδρας επικαλέσθηκε τα μοντέλα υπολογισμού που ακολουθεί η ειδική ομάδα της κ. Βάνας Σύψα, τα οποία δείχνουν ότι ο πραγματικός αριθμός των περιστατικών υπολογίζεται κοντά στα 3.000.

Αναφέρθηκε και στα ευχάριστα νέα όπως τη γέννηση του βρέφους από μητέρα με κοροναϊό, χωρίς όμως να νοσήσει το βρέφος.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στις θεραπείες που δοκιμάζονται, ενώ εκτίμησε ότι ένα εμβόλιο δεν θα είναι διαθέσιμο ενωρίτερα από το καλοκαίρι.

Όλα αυτά δεν αλλάζουν τη βασική μας γνώση ότι στη συντριπτική πλειοψηφία των κρουσμάτων, θα είναι μια ήπια νόσος, ανέφερε ο κ. Τσιόδρας.

Ακόμα, σημείωσε ότι από αύριο θα υπάρχει στην ιστοσελίδα του ΕΟΔΥ λεπτομερής αναφορά για τα κρούσματα.

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, ο κ. Τσιόδρας εξήγησε ότι το πιο αποτελεσματικό μέτρο για να μην διασπαρεί ο ιός είναι η αυστηρή τήρηση του περιορισμού στο σπίτι. «Υποφέρουμε περιοριζόμενοι για να αναπνεύσουμε αύριο» ανέφερε και προειδοποίησε όσους έχουν αρχίσει να μετακινούνται προς τα νησιά για το Πάσχα ότι δυνητικά θα θέσουν σε κίνδυνο τη ζωή των ευπαθών που ζουν σε αυτές τις απομακρυσμένες περιοχές.

Συγκεκριμένα ανέφερε, «Δεν είναι δυνατόν τα πλοία να παρουσιάζουν εικόνα Δεκαπενταύγουστου».

Ο μαραθώνιος για τον κορονοϊό είναι ήδη στην 9η εβδομάδα αλλά ο δρόμος συνεχίζεται, κατέληξε ο κ. Τσιόδρας.

Αν σου άρεσε κάνε