Στα 495 τα κρούσματα του κοροναϊού στην Ελλάδα - Στους 9 οι νεκροί

Στα 495 τα κρούσματα του κοροναϊού στην Ελλάδα - Στους 9 οι νεκροί

ΕΛΛΑΔΑ UPD 18:47 Δημιουργία 20/03/20, 18:00

Κοντά στα 500 ανήλθαν τα κρούσματα του κοροναϊού Covid-19 στην Ελλάδα, με τον εκπρόσωπο του ΕΟΔΥ, Σωτήρη Τσιόδρα, να ανακοινώνει την Παρασκευή 31 νέα κρούσματα, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό σε 495.

O κ. Τσιόδρας είπε ακόμα πως 3 άτομα έχασαν τη ζωή τους από τη νόσο το τελευταίο 24ωρο, με το σύνολο των θυμάτων να φτάνει τα 9, ενώ πρόσθεσε πως υπάρχουν 84 απροσδιόριστης πηγής κρούσματα.

Από τους ασθενείς, 90 νοσηλεύονται με 20 από αυτούς να είναι διασωληνωμένοι.

Το μήνυμά μας παραμένει το ίδιο,παραμένουμε σπίτι, είναι πολύ σημαντικό να τηρήσουμε τα μέτρα.

Προς το παρόν παραμένουμε στις αρχικές μας προβλέψεις (για 2.000 έως 3.000 κρούσματα στην Ελλάδα), αλλά εντός των επομένων εβδομάδων θα έχουμε σαφέστερη εικόνα. Να προφυλάξουμε τις ομάδες κινδύνου, σημείωσε ο κ. Τσιόδρας.

«Δεν μπορεί να έχουμε κρούσμα σε νησί του Αιγαίου, στα αγαπημένα μου Δωδεκάνησα, από επισκέπτη. Δεν μπορούν να πλημμυρίζουν οι δρόμοι. Το ελάχιστο που μπορείτε να κάνετε είναι να μείνετε σπίτι σας, να μην μεταδώσετε τη νόσο. Δεν έχουμε διακοπές. Αυτές οι συμπεριφορές υποβαθμίζουν όλη μας την προσπάθεια» τόνισε ο καθηγητής κ. Τσιόδρας.

Ας είμαστε ενωμένοι σε αυτή την κοινή προσπάθεια, υπογράμμισε.

Από την πλευρά του, ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Χαρδαλιάς, έστειλε αυστηρό μήνυμα προς τους πολίτες που αγνοούν τα μέτρα περιορισμού, τονίζοντας πως «η πλειοψηφία τηρεί τους κανόνες αλλά δυστυχώς κάποιοι αγνοούν τις συστάσεις. Η πολιτεία και γνώριζε και γνωρίζει και θα εξακολουθεί να γνωρίζει ποια αυτοκίνητα περνούν τα διόδια».

Από μας εξαρτάται η λήψη ή μη άλλων περιοριστικών μέτρων» συμπλήρωσε.

Στη συνέχεια, ο υφυπουργός ανακοίνωσε νέα μέτρα για τον περιορισμό του κοροναϊού:

Από αύριο Σάββατο μόνο οι μόνιμοι κάτοικοι θα ταξιδεύουν στα νησιά.

Απαγορεύεται ο απόπλους και κατάπλους ιδιωτικών σκαφών.

Οι λαϊκές αγορές θα είναι κλειστές το Σαββατοκύριακο.

Από Δευτέρα μόνο οι μισοί παραγωγοί θα πωλούν τα προϊόντα τους.

Στα σούπερ μάρκετ, από τη Δευτέρα θα επιτρέπεται η είσοδος ενός πελάτη ανά 15 τετραγωνικά μέτρα αντί για 10 που ισχύει έως σήμερα.

Αν σου άρεσε κάνε