Από σήμερα η εξ αποστάσεως εκπαίδευση στα δημοτικά σχολεία

Από σήμερα η εξ αποστάσεως εκπαίδευση στα δημοτικά σχολεία

ΕΛΛΑΔΑ UPD 09:09 Δημιουργία 23/03/20, 08:30

Ξεκινά σήμερα, Δευτέρα η εξ αποστάσεως εκπαίδευση και στα δημοτικά σχολεία, όπως ανέφερε χθες η υφυπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη, μιλώντας στην τηλεόραση της ΕΡΤ.

Πρόκειται για την ασύγχρονη μορφή εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, η οποία θα έχει υποχρεωτικό χαρακτήρα. Κάθε εκπαιδευτικός θα αναρτά το απαραίτητο ψηφιακό υλικό στην διαδικτυακή πλατφόρμα και στη συνέχεια ο κάθε μαθητής του δημοτικού σχολείου θα λύνει τις απαραίτητες ασκήσεις και θα αξιολογείται.

Στη διάθεση των εκπαιδευτικών βρίσκονται δύο πλατφόρμες ψηφιακής αλληλεπίδρασης του υπουργείου Παιδείας.

«Μαθαίνουμε κάτι καινούριο», δήλωσε χαρακτηριστικά η κυρία Ζαχαράκη.

Το υπουργείο, όπως επεσήμανε η υφυπουργός, έχει θέσει ένα χρονοδιάγραμμα προς τα δημοτικά σχολεία για να δηλώσουν τι ανάγκες υπάρχουν σε υλικοτεχνικές υποδομές, ενώ για την στήριξη του έργου παρέχεται συνδρομή από τον διευθυντή της σχολικής μονάδας, καθηγητές Πληροφορικής καθώς και εκπαιδευτικούς που έχουν λάβει σχετική επιμόρφωση.

Σχετικά με την υλικοτεχνική υποδομή που διαθέτουν οι μαθητές, η κυρία Ζαχαράκη ανέφερε ότι υπάρχει μεγάλο ποσοστό εξοπλισμού και διαδικτυακής κάλυψης, ενώ επιπρόσθετα οι μαθητές θα μπορούν να συνδέονται και τηλεφωνικά στις πλατφόρμες.

Αν σου άρεσε κάνε