Στους 26 οι νεκροί από τον κοροναϊό στην Ελλάδα - Στα 892 τα κρούσματα

Στους 26 οι νεκροί από τον κοροναϊό στην Ελλάδα - Στα 892 τα κρούσματα

ΕΛΛΑΔΑ UPD 18:28 Δημιουργία 26/03/20, 18:05

Σε 26 ανέρχονται μέχρι σήμερα οι νεκροί από τον κοροναϊό στην Ελλάδα, όπως ανακοίνωσε την Πέμπτη ο εκπρόσωπος του ΕΟΔΥ, Σωτήρης Τσιόδρας κατά την καθημερινή συνέντευξη Τύπου στο υπουργείο Υγείας.

Όπως είπε, σημειώθηκαν 4 θάνατοι το τελευταίο 24ωρο, με 71 νέα κρούσματα τα οποία ανεβάζουν το συνολικό αριθμό των κρουσμάτων σε 892 μέχρι στιγμής.

Όπως είπε ο κ. Τσιόδρας από τους ασθενείς (71 επιπλέον από χθες), 57 είναι πιο σοβαρά και 54 νοσηλεύονται διασωλημένοι σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Οι περισσότεροι από αυτούς τους ασθενείς έχουν κάποιο υποκείμενο νόσημα.

Η μέση ηλικία όσων κατέληξαν ήταν τα 73 έτη (75 έτη χθες), ενώ 42 ασθενείς έχουν πάρει εξιτήριο από το νοσοκομείο (36 χθες).

Αναφερόμενος σε έρευνες ο κ. Τσιόδρας τόνισε πως απουσία μέτρων προβλέπεται πως ο ιός θα εξαπλωθεί γρηγορότερα. «Εμείς πρέπει να συνεχίσουμε κατ' αυτό τον τρόπο, δεν έχουμε εκθετική άσκηση, αλλά αν αρθούν τα μέτρα θα έχουμε την ίδια εικόνα με την Ιταλία και την Ισπανία».

Ταυτόχρονα τόνισε πως οι ηλικιωμένοι είναι η πιο ευάλωτη ομάδα και πρέπει να προστατευθεί.

Σύμφωνα με τον καθηγητή, δεν υπάρχουν σημάδια εκθετικής αύξησης, αλλά η μάχη είναι ακόμη στην αρχή. Ο κ. Τσιόδρας είπε πως η κατάσταση δεν είναι όπως σε άλλες χώρες (Ιταλία, Ισπανία), αλλά δεν υπάρχουν περιθώρια εφησυχασμού.

https://webtv.ert.gr/ert1-live/

Αν σου άρεσε κάνε