Ο καιρός σήμερα: Συννεφιά και βροχές

Ο καιρός σήμερα: Συννεφιά και βροχές

ΕΛΛΑΔΑ UPD 10:34 Δημιουργία 27/03/20, 10:31

Βροχές προβλέπονται σήμερα κυρίως στα δυτικά, τα κεντρικά και τα νότια, ενώ καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στα νότια.

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά (ενδεικτικό υψόμετρο 900 μέτρα). Οι άνεμοι στα δυτικά, κεντρικά και νότια βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικών διευθύνσεων 5 με 7 μποφόρ. Στα υπόλοιπα θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 5 με 7.

Ειδικότερα, στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και πιθανώς σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ. Από το απόγευμα θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς 6 με 7μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις με βροχές βαθμιαία κατά τόπους ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 07 έως 10 βαθμούς Κελσίου.

Αναλυτική πρόγνωση:

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Στη Θράκη ασθενείς βροχές και λίγα χιόνια στα ορεινά. Στα υπόλοιπα βροχές κατά τόπους ισχυρές στην κεντρική Μακεδονία από το μεσημέρι, όπου υπάρχει πιθανότητα να εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά. Ανεμοι: Βόρειοι 3 με 5 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 06 έως 11 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η μέγιστη 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές κατά τόπους ισχυρές. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά. Βαθμιαία ύφεση των φαινομένων μέχρι το βράδυ. Ανεμοι: Στα βόρεια νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 και το πρωί στο Ιόνιο έως 6 μποφόρ. Στα νότια από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 10 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο η μέγιστη 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και κυρίως στα ανατολικά. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά, ενώ από τις απογευματινές ώρες στην Πελοπόννησο πρόσκαιρα ο καιρός θα βελτιωθεί. Ανεμοι: Αρχικά βορειοανατολικοί 5 με 6 και στα βόρεια έως 7 μποφόρ. Βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς 5 με 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 08 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ, στρεφόμενοι βαθμιαία από τα δυτικά σε δυτικούς βορειοδυτικούς 5 με 7μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 12 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και κυρίως στα νότια σποραδικές καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές. Ανεμοι: Στα βόρεια βορειοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ. Στα νότια νοτιοανατολικοί 4 με 6, στρεφόμενοι προς το βράδυ σε δυτικούς 5 με 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 12 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Αν σου άρεσε κάνε