Επιπλέον 35 κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα - Στα 1.061 συνολικά

Επιπλέον 35 κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα - Στα 1.061 συνολικά

ΕΛΛΑΔΑ UPD 18:35 Δημιουργία 28/03/20, 18:30

Στους 32 ανέρχονται μέχρι σήμερα οι νεκροί από την επιδημία του νέου κορονοϊού στην Ελλάδα, σύμφωνα με τον καθηγητή Λοιμωξιολογίας, Σωτήρη Τσιόδρα.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, στη σημερινή ενημέρωση, γνωστοποίησε πως εντοπίστηκαν 95 νέα κρούσματα στη χώρα μας, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των επιβεβαιωμένων περιστατικών στα 1.061.

Επίσης, 69 βρίσκονται διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ, ενώ πέντε πήραν εξιτήριο από τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Μέχρι στιγμής, στην Ελλάδα έχουν γίνει πάνω από 14.300 τεστ για κορονοϊό. Σύμφωνα με τον Σωτήρη Τσιόδρα, από όσους νοσηλεύονται το μέσο διάστημα παραμονής στο νοσοκομείο είναι οι 10 ημέρες. Επίσης, σημείωσε πως θα εκδοθεί νέο θεραπευτικό πρωτόκολλο.

Ν. Χαρδαλιάς: Θα επιστρέψουν μόνο όσοι Έλληνες έχουν ανάγκη

Τη δυνατότητα να λαμβάνουν τις ιατρικές συνταγές στο κινητό τους χωρίς να χρειάζεται να τις προσκομίζουν τυπωμένες στον φαρμακοποιό έχουν από σήμερα οι πολίτες, ενημέρωσε κατά τη σημερινή ενημέρωση για τον κορονοϊό, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Μιλώντας αμέσως μετά τον λοιμωξιολόγο και εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, Σωτήρη Τσιόδρα, ο κ. Χαρδαλιάς επισήμανε ότι η νέα διαδικασία είναι προαιρετική μέσω του gov.gr.

Ανακοίνωσε για τους συμπολίτες που βρίσκονται στο εξωτερικό και επιθυμούν να επιστρέψουν στην Ελλάδα, τη διακοπή πτήσεων από αύριο, Κυριακή στις 3 το πρωί έως τις 15 Απριλίου, από και προς την Ολλανδία.

Επιστροφές γίνεται μόνο για άτομα που έχουν πολύ ειδικούς λόγους, τόνισε και σημείωσε ότι δεν κάνουμε γενικό επαναπατρισμό γιατί θα ήταν ολέθριο για τη δημόσια υγεία της χώρας μας. Σημείωσε μάλιστα ότι όσον αφορά την επιστροφή των Ελλήνων που βρίσκονται στο εξωτερικό, θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας.

Ο κ. Χαρδαλιάς, ακόμη, στάθηκε σε δύο θέματα: Από Δευτέρα, όποια λαϊκή αγορά δεν συμμορφώνεται με τις υποδείξεις του υπουργείου, θα κλείνει οριστικά. Όσον αφορά την κατάσταση στην Καστοριά και στο γενικό νοσοκομείο, 28 γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό έχουν μεταφερθεί εκεί.

Προετοιμασίες στα νοσοκομεία για παν ενδεχόμενο

"Υπάρχει σχέδιο προκειμένου να αντιμετωπίσουμε κάθε περίπτωση. Είτε αυτή είναι καλή, είτε αυτή είναι δυσμενής". Αυτό ανέφερε ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης σε ερώτηση του Capital.gr κατά τη χθεσινή ενημέρωση στην Αριστοτέλους, δίνοντας το στίγμα του σχεδιασμού και των εναλλακτικών που έχουν τεθεί επί τάπητος για τη διαχείριση της αύξησης κρουσμάτων και των αναγκών νοσηλείας. "Συνεχίζουμε το σχεδιασμό μας αναπτύσσοντας περισσότερες Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, αναπτύσσοντας περισσότερες κλίνες προκειμένου να αντιμετωπίσουμε τα ήπια και τα μέτρια περιστατικά και σε κάθε περίπτωση το σχέδιο εξελίσσεται ανάλογα με την εξέλιξη της νόσου" ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον υφυπουργό, πάνω από 3.100 κλίνες έχουν διατεθεί για τον κορονοϊό στο Εθνικό Σύστημα Υγείας. Από τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, σήμερα υπάρχουν διαθέσιμες 215 προκειμένου να αντιμετωπίσουν αυτά τα περιστατικά και σε ελάχιστο χρονικό διάστημα, όπως εξήγησε ο υφυπουργός, το Εθνικό Σύστημα Υγείας κατάφερε να λειτουργήσει 80 νέες ΜΕΘ.

Αν σου άρεσε κάνε