Στους 40 οι νεκροί από τον κοροναϊό

Στους 40 οι νεκροί από τον κοροναϊό

ΕΛΛΑΔΑ UPD 10:17 Δημιουργία 30/03/20, 10:14

Τους 40 έφτασαν οι νεκροί από κορονοϊό στην Ελλάδα, καθώς ένας ακόμη συμπολίτης μας έχασε τη ζωή του το πρωί της Δευτέρας.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, πρόκειται για 55χρονο άνδρα από την Καστοριά, που νοσηλευόταν διασωληνωμένος στην εντατική σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης.

Συνολικά, στο νομό Καστοριάς ανήλθαν στα 53 ανήλθαν τα επιβεβαιωμένα κρούσματα. Από αυτά στο νοσοκομείο της Καστοριάς νοσηλεύονται 7 ασθενείς, ενώ στη Θεσσαλονίκη έχουν διακομισθεί 43 συνολικά ασθενείς, εκ των οποίων οι 4 είναι διασωληνωμένοι.

Το 39ο θύμα της νόσου

Μια 76χρονη από τη Λέσβο ήταν το 39ο θύμα της νόσου και το τέταρτο κρούσμα της νόσου στη Λέσβο. Η πρώτη ταξιδιώτης στους Αγίους Τόπους, στις αρχές του Μαρτίου, είναι απόλυτα καλά στην υγεία της και πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο Μυτιλήνης. Είναι ο πρώτος θάνατος από τον κορονοϊό στη Λέσβο και έγινε γνωστός την Κυριακή (29/3) το βράδυ. Πρόκειται για μια 76χρονη γυναίκα που είχε εισαχθεί για νοσηλεία το μεσημέρι της περασμένης Πέμπτης, με σοβαρά υποκείμενα νοσήματα. Η γυναίκα είχε εκδηλώσει πνευμονία ενώ το Σάββατο το απόγευμα πιστοποιήθηκε ότι έπασχε από COVID 19.

Ας σημειωθεί ότι η κόρη της 76χρονης, η οποία με συμπτώματα γρίπης παραμένει απομονωμένη με το παιδί της στο σπίτι στο χωριό όπου διέμενε με τη μητέρα της, ανήκει στο νοσηλευτικό προσωπικό των Κέντρων Υγείας Καλλονής και Πολυχνίτου. Σήμερα τα Κέντρα Υγείας παρέμειναν κλειστά και απολυμάνθηκαν. Τόσο από την κόρη της 76χρονης όσο και από το παιδί της έχουν ληφθεί δείγματα, τα δε αποτελέσματα αναμένονται από το Ινστιτούτο Παστέρ.

Αν σου άρεσε κάνε