Κοροναϊός: Στην πρώτη γραμμή της μάχης ο Όμιλος Metropolitan-Υγεία

Κοροναϊός: Στην πρώτη γραμμή της μάχης ο Όμιλος Metropolitan-Υγεία

ΕΛΛΑΔΑ UPD 11:04 Δημιουργία 02/04/20, 10:50

Στη μάχη κατά του κοροναϊού συμμετέχει πρώτο από το χώρο της ιδιωτικής υγείας, το Hellenic Healthcare Group.

Με έξι κορυφαία θεραπευτήρια, Υγεία, Metropolitan Hospital, Metropolitan General, Μητέρα, Λητώ και Creta InterClinic, στέκεται δίπλα στο Εθνικό Σύστημα Υγείας ως «σύμμαχος», έχοντας θέσει στη διάθεση του υπουργείου Υγείας και του ΕΟΠΥΥ σε πρώτη φάση 100 κλίνες, από 50 σε καθένα από τα δύο μεγαλύτερα θεραπευτήρια Metropolitan και Υγεία, για νοσηλεία περιστατικών COVID-19, σε περίπτωση που παρουσιαστεί ανάγκη λόγω έξαρσης των κρουσμάτων.

Σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες, όλα τα θεραπευτήρια του Ομίλου έχουν λάβει αυξημένα μέτρα προστασίας, ελέγχοντας αυστηρά όσους εισέρχονται στις μονάδες, ενώ σε πολύ σύντομο διάστημα δημιουργήθηκαν εξωτερικές εγκαταστάσεις για την εξέταση ασθενών, που πιθανώς πάσχουν από COVID-19.

Ο Όμιλος βάζει πλάτη σε αυτή τη δύσκολη μάχη κατά του αόρατου και ύπουλου εχθρού. Βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία και στενή συνεργασία με το ΕΚΑΒ, τον ΕΟΠΥΥ, τον ΕΟΔΥ και όλους τους αρμόδιους φορείς και σε καθημερινή βάση διαθέτει στο ΕΚΑΒ όσα επιπρόσθετα κρεβάτια ΜΕΘ αδειάζουν. Οι μισές μονάδες του Ομίλου λειτουργούν για την αντιμετώπιση περιστατικών των νοσοκομείων αναφοράς.

«Είμαστε εδώ από την πρώτη στιγμή και θα παραμείνουμε μέχρι το τέλος. Μέχρι να απομακρυνθεί ο εφιάλτης του κοροναϊού», δηλώνει ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου, Δ. Σπυρίδης.

Ο ίδιος, μάλιστα, επισημαίνει ότι «αυτή τη στιγμή δεν υπολογίζουμε το οικονομικό κόστος. Προτεραιότητά μας είναι να συνεχίσουμε να δίνουμε μαζί με τα δημόσια νοσοκομεία τη μάχη. Είναι μια εθνική μάχη. Θα είμαστε εδώ, έτοιμοι να ανταποκριθούμε σε όποια επιπλέον βοήθεια μας ζητηθεί από το Υπουργείο Υγείας».

Αν σου άρεσε κάνε