Στους 54 οι νεκροί από τον κοροναϊό

Στους 54 οι νεκροί από τον κοροναϊό

ΕΛΛΑΔΑ UPD 10:44 Δημιουργία 03/04/20, 10:40

Τους 54 έφτασαν οι νεκροί από κορονοϊό στην Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, τη μάχη με τον κορονοϊό έχασε ένας 66χρονος από το Μαυροβούνι Πέλλας που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο της Έδεσσας και είχε υποκείμενο νόσημα.

Σημειωτέον πρόκειται για το δεύτερο θύμα που καταγράφεται στην περιοχή της Πέλλας καθώς την Πέμπτη είχε αφήσει την τελευταία της πνοή μια 78χρονη από το χωριό Φούσταν.

Στο μεταξύ, από 870 κλίνες εντατικής θεραπείας που αριθμούσε το ΕΣΥ πριν λίγες ημέρες, ο αριθμός αυτός ανέβηκε στις 902. Παράλληλα, οι 210 ΜΕΘ που διατίθενται αποκλειστικά για τον κορονοϊό αυξήθηκαν στις 247. Τα στοιχεία αυτά έδωσε ο υφυπουργός Υγείας κ. Βασίλης Κοντοζαμάνης κατά τη χθεσινή ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας.

"Υπάρχει σχεδιασμός ανάλογα με την εξέλιξη της νόσου και μέχρι στιγμής είμαστε εντός προγραμματισμού. Τα περιστατικά που χρήζουν νοσηλείας στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, είναι σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Κάποιοι συμπολίτες μας αποσωληνώνονται, κάποιοι εξέρχονται των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας.

Έχουμε στη διάθεσή μας περισσότερες κλίνες και ο προγραμματισμός μας είναι τις επόμενες τρεις εβδομάδες, το 247 που σας είπα αποκλειστικά για κορονοϊό, να έχει φτάσει τον αριθμό των 400 κλινών.

Από εκεί και πέρα, ανάλογα με την εξέλιξη της νόσου και εφόσον οι συνθήκες χειροτερέψουν, έχουμε σχέδιο έτσι ώστε να ανοίξουμε ακόμα περισσότερες κλίνες και να ξεπεράσουμε και τον αριθμό των 1.000 κλινών εντατικής θεραπείας" ανέφερε ο κ. Κοντοζαμάνης.

Στο σχεδιασμό της Αριστοτέλους για τον έλεγχο του κορονοϊού θα προστεθούν και δομές της πρωτοβάθμιας φροντίδας και σήμερα αναμένεται να ανακοινωθούν περαιτέρω μέτρα.

Αν σου άρεσε κάνε