Στους 59 οι νεκροί από τον κοροναϊό στην Ελλάδα - Στα 1.613 τα κρούσματα

Στους 59 οι νεκροί από τον κοροναϊό στην Ελλάδα - Στα 1.613 τα κρούσματα

ΕΛΛΑΔΑ UPD 18:52 Δημιουργία 03/04/20, 18:01

Ακόμα 99 κρούσματα του κοροναϊού Covid-19 στην Ελλάδα ανακοίνωσε την Παρασκευή ο εκπρόσωπος του ΕΟΔΥ, Σωτήρης Τσιόδρας, με το σύνολο των κρουσμάτων της νόσου στη χώρα μας να ανέρχεται μέχρι σήμερα σε 1.613.

Όπως δήλωσε ο κ. Τσιόδρας, οι νεκροί ανέρχονται σε 59, με 6 άτομα να χάνουν τη ζωή τους το τελευταίο 24ωρο.

Από τους θανόντες 49 είναι άνδρες και 10 γυναίκες, (μέση ηλικία 71 έτη).

Χθες είχαν ανακοινωθεί 1.544 κρούσματα. Ήδη έχουν πραγματοποιηθεί στην Ελλάδα πάνω από 18.000 τεστ για την ανίχνευση του ιού.

Όπως είπε ο κ. Τσιόδρας από τους ασθενείς (99 επιπλέον από χθες), 96 είναι πιο σοβαρά και νοσηλεύονται διασωλημένοι σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Οι περισσότεροι από αυτούς τους ασθενείς είναι άνδρες και έχουν κάποιο υποκείμενο νόσημα.

Παράλληλα, σημείωσε ότι 11 άνθρωποι βγήκαν από την εντατική.

«Έχω μια συγκρατημένη αισιοδοξία για το πώς προχωράμε, μπορεί όμως γρήγορα να φτάσουμε στο άλλο άκρο. Δεν πρέπει να εφησυχάσουμε, γιατί τότε ο ιός θα μας διαλύσει», τόνισε.

«Είμαστε στο τέλος της αρχής, θα υπάρξει το μέσον και θα υπάρξει και η αρχή του τέλους», τόνισε ο κ.Τσιόδρας. Πρέπει να έχουμε μια αισιοδοξία, δεν θα μείνουν για πάντα κλειδωμένοι μέσα, αλλά αυτή τη στιγμή τα μέτρα σώζουν ζωές, συμπλήρωσε.

Απαντώντας σε ερώτηση για το επόμενο βήμα μετά το lockdown είπε ότι και εμείς πρέπει να σκεφτούμε ότι η διαδικασία θα είναι σταδιακή, ελεγχόμενη και «ήσυχη», όπως λένε και οι Δανοί. «Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί στη διαδικασία αυτή. Καθώς άλλες χώρες προηγούνται από εμάς παρακολουθούμε τι γίνεται εκεί.

Θέλει σύνεση και όχι παρόρμηση, θα αντιδράσουμε με βάση την επιστήμη και αποδεικτικά στοιχεία. Είναι νωρίς ακόμα και θα δούμε πως θα περπατήσουν τα περιοριστικά μέτρα στη Δανία» συμπλήρωσε.

Αν σου άρεσε κάνε