Στους 81 οι νεκροί από τον κοροναϊό στην Ελλάδα - Στα 1.832 τα κρούσματα

Στους 81 οι νεκροί από τον κοροναϊό στην Ελλάδα - Στα 1.832 τα κρούσματα

ΕΛΛΑΔΑ UPD 18:28 Δημιουργία 07/04/20, 18:01

Ακόμα 77 νέα κρούσματα του κοροναϊού Covid-19 στην Ελλάδα γνωστοποιήθηκαν την Τρίτη, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό των κρουσμάτων σε 1.832, όπως ανακοίνωσε ο καθηγητής λοιμωξιολογίας, Σωτήρης Τσιόδρας στην επίσημη ενημέρωση του υπουργείου Υγείας.

Οι νεκροί από τη νόσο στη χώρα μας φτάνουν τους 81, με ακόμα δύο θανάτους να καταγράφονται το τελευταίο 24ωρο.

Όπως είπε ο κ. Τσιόδρας από τους ασθενείς (77 επιπλέον από χθες), 90 είναι πιο σοβαρά και νοσηλεύονται διασωλημένοι σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Οι περισσότεροι από αυτούς τους ασθενείς είναι άνδρες και έχουν κάποιο υποκείμενο νόσημα. Συγκεκριμένα, η διάμεση ηλικία των διασωληνωμένων είναι τα 66 έτη και εξ αυτών, οι 19 είναι γυναίκες.

Αναφερόμενος στην πιθανή άρση των προληπτικών μέτρων προστασίας, ο κ. Τσιόδρας την παρομοίασε σαν «μαραθώνιο» και όχι «σπριντάρισμα». «Είναι σαν την οδήγηση με πολλές στροφές, πρέπει να προσέξουμε τις ισορροπίες και να μην τρακάρουμε», σημείωσε

Δεν πρέπει να εφυσυχάσουμε με την καλή εικόνα, μπορεί γρήγορα να αλλάξει η εικόνα, τόνισε υπενθυμίζοντας ότι ο ΠΟΥ λέει όπως για τις περισσότερες χώρες δεν είναι τώρα η κατάλληλη στιγμή.

Αν σου άρεσε κάνε