Περ. Αττικής: Εντατικοποιούνται οι έλεγχοι στην αγορά εν όψει του Πάσχα

Περ. Αττικής: Εντατικοποιούνται οι έλεγχοι στην αγορά εν όψει του Πάσχα

ΕΛΛΑΔΑ Δημιουργία 14/04/20, 14:44

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έλεγχοι μεικτών κλιμακίων των αρμόδιων υπηρεσιών της Περιφέρειας Αττικής εν όψει του Πάσχα.

Με εντολή του Περιφερειάρχη Γ. Πατούλη προς τη Γενική Διεύθυνση Βιώσιμης Ανάπτυξης και Κλιματικής Αλλαγής, τη Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας και τους Αντιπεριφερειάρχες όλων των Περιφερειακών Ενοτήτων Αττικής, συμπεριλαμβανομένου και του Αντιπεριφερειάρχη Υγείας, έχει ζητηθεί η εντατικοποίηση των ελέγχων στην αγορά.

Οι έλεγχοι οι οποίοι πραγματοποιούνται από στελέχη των διευθύνσεων Δημόσιας Υγείας και Βιώσιμης Ανάπτυξης, εστιάζουν σε κατηγορίες όπου παρατηρείται αυξημένη κατανάλωση τροφίμων λόγω των ημερών και αφορούν στην ποιότητα, την υγιεινή και ασφάλεια. Έχει δοθεί η κατεύθυνση οι έλεγχοι να είναι στοχευμένοι σύμφωνα και με τις διαπιστώσεις που έχουν υπάρξει σε περιόδους αιχμής (π.χ. Χριστούγεννα, Καθαρά Δευτέρα).

«Οι παραβάτες θα λογοδοτήσουν για τις πράξεις τους στη δικαιοσύνη. Οφείλουμε όλοι μας, τη δύσκολη αυτή περίοδο της πανδημίας του κοροναϊού, να είμαστε στο πλευρό των πολιτών και να τους προστατέψουμε» δήλωσε ο κ. Πατούλης.

«Έχω ζητήσει οι έλεγχοι να πραγματοποιούνται με μεγάλη προσοχή και αυστηρότητα, αλλά και με πνεύμα συνεργασίας με τους επαγγελματίες οι οποίοι στην πλειονότητά τους ακολουθούν τους κανόνες υγιεινής, ασφάλειας και ορθής τιμολόγησης. Αξίζουν ιδιαίτερες ευχαριστίες στα υπηρεσιακά στελέχη της Περιφέρειάς μας τα οποία, παρά τις ελλείψεις προσωπικού και κατάλληλων εργαλείων, εργάζονται καθημερινά προκειμένου να προστατευθούν οι καταναλωτές από περιπτώσεις ακατάλληλων ή αλλοιωμένων τροφίμων» πρόσθεσε.

Αν σου άρεσε κάνε