Στη Γερμανία 20 προσφυγόπουλα από τη Μόρια της Λέσβου

Στη Γερμανία 20 προσφυγόπουλα από τη Μόρια της Λέσβου

ΕΛΛΑΔΑ Δημιουργία 14/04/20, 20:16

Αναχωρούν σήμερα Μεγάλη Τρίτη από τον καταυλισμό του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Μόριας 20 ανήλικοι πρόσφυγες, οι οποίοι το Μεγάλο Σάββατο 18 Απριλίου έχει προγραμματισθεί να αναχωρήσουν για τη Γερμανία.

Επίσης 20 αιτούντες άσυλο αναχωρούν σήμερα μέσω προγράμματος της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες για Πειραιά, με προορισμό δομές στην ενδοχώρα. Με τις τελευταίες αναχωρήσεις ο αριθμός των προσφύγων και αιτούντων άσυλο που διαμένουν στον καταυλισμό της Μόριας έπεσε στους 18.600.

Παράλληλα, αύριο αναχωρεί από την Αθήνα η πρώτη ομάδα ασυνόδευτων ανήλικων προσφύγων για χώρες της Ευρώπης. Η αυριανή αναχώρηση σηματοδοτεί την έναρξη εφαρμογής του ευρωπαϊκού σχεδίου για μετεγκατάσταση 1.600 ασυνόδευτων ανηλίκων σε κράτη-μέλη της Ε.Ε.

Συγκεκριμένα, αύριο αναχωρούν από την Λέσβο, τη Σάμο και τη Χίο 12 ασυνόδευτα παιδιά, τα οποία θα μετεγκατασταθούν στο Λουξεμβούργο, έπειτα από συμφωνία του αναπληρωτή υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου, Γιώργου Κουμουτσάκου, με τον υπουργό Εξωτερικών, Μετανάστευσης και Ασύλου του Λουξεμβούργου, Jean Asselborn. Στην προσπάθεια αυτή συνέβαλαν και η Επίτροπoς Εσωτερικών Υποθέσεων της Ε.Ε., Ylva Johansson, καθώς και η Ύπατη Αρμοστεία για τους Πρόσφυγες, ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης και η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Ασύλου.

Αν σου άρεσε κάνε