Το ΣτΕ ενέκρινε το αποτεφρωτήριο νεκρών στον Ελαιώνα

Το ΣτΕ ενέκρινε το αποτεφρωτήριο νεκρών στον Ελαιώνα

ΕΛΛΑΔΑ Δημιουργία 24/04/20, 20:09

Η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας άναψε το πράσινο φως προκειμενου να λειτουργήσει στην περιοχή του Ελαιώνα του Δήμου Αθηναίων Κέντρο Αποτέφρωσης Νεκρών.

Οι σύμβουλοι Επικρατείας με τις υπ΄ αριθμ. 707 και 708/2020 αποφάσεις της Ολομέλειας τους απέρριψαν αιτήσεις ακυρώσεως που είχαν καταθέσει ιδιοκτήτες ακινήτων της περιοχής του Ελαιώνα Αττικής κατά της από 8.3.2019 απόφασης του υπουργού Περιβάλλοντος, με την οποία καθορίστηκαν τα οικοδομικά τετράγωνα 17 και 29 του εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου του Δήμου Αθηναίων, χώρος χώρος για την εγκατάσταση Κέντρου Αποτέφρωσης Νεκρών.

Η Ολομέλεια του ΣτΕ έκρινε νόμιμη την προσβαλλόμενη υπουργική απόφαση, με την οποία χωροθετήθηκε, μεταξύ άλλων, Κέντρο Αποτέφρωσης Νεκρών σε κοινόχρηστους χώρους του εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου του Δήμου Αθηναίων και απέρριψε όλους τους λόγους ακυρώσεως που είχαν προβάλει οι κάτοικοι περί παραβίασης του υπέρτερου χωροταξικού σχεδιασμού που περιέχεται στο Ρυθμιστικό Σχέδιο Αθηνών, περί παραβίασης της συνταγματικής υποχρέωσης μη μειώσεως των κοινόχρηστων χώρων, περί παράβασης νόμου και περί πλημμελούς αιτιολογίας, κ.λπ.

Αν σου άρεσε κάνε