Ο καιρός σήμερα: Ηλιοφάνεια στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας

Ο καιρός σήμερα: Ηλιοφάνεια στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας

ΕΛΛΑΔΑ UPD 09:15 Δημιουργία 08/05/20, 08:30

Γενικά αίθριος θα είναι σήμερα ο καιρός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας ενώ στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται παροδικές νεφώσεις τις πρωινές ώρες, με τοπικές βροχές στα Δωδεκάνησα και βαθμιαία βελτίωση.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5, στα πελάγη έως 6 και στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο, κυρίως στα ηπειρωτικά.

Ειδικότερα, στην Αττική ο καιρός θα είναι αίθριος και οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ, από το απόγευμα νότιοι 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Αναλυτική πρόγνωση:

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές ώρες στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ, από το απόγευμα νότιοι έως 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 03 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Γενικά αίθριος. Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά έως 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 10 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου η ελάχιστη 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Γενικά αίθριος. Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και πρόσκαιρα στα ανατολικά έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 08 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος, με παροδικές νεφώσεις και πιθανότητα πρόσκαιρων τοπικών βροχών στην Κρήτη τις πρωινές ώρες. Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 6 με 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 13 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου γενικά αίθριος. Στα Δωδεκάνησα τις πρωινές ώρες παροδικές νεφώσεις με τοπικές βροχές και, κυρίως στο Καστελόριζο, μεμονωμένες καταιγίδες. Από το απόγευμα γενικά αίθριος. Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί, στα βόρεια 4 με 5, στα υπόλοιπα 5 με 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 15 έως 22 βαθμούς Κελσίου και στα βόρεια η ελάχιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς μικρότερη.

Αν σου άρεσε κάνε