ΕΛΑΣ: 76 πρόστιμα για μάσκες, αποστάσεις, μετακινήσεις, ανοιχτά μαγαζιά την Τετάρτη

ΕΛΑΣ: 76 πρόστιμα για μάσκες, αποστάσεις, μετακινήσεις, ανοιχτά μαγαζιά την Τετάρτη

ΕΛΛΑΔΑ Δημιουργία 14/05/20, 14:12

Μειωμένα σε σχέση με την Τρίτη ήταν χθες τα πρόστιμα που επέβαλε η ΕΛΑΣ στη διάρκεια των ελέγχων για την εφαρμογή των μέτρων για την αποφυγή διάδοσης του κοροναϊού.

Συγκεκριμένα, την Τετάρτη, για μη τήρηση της ελάχιστης απόστασης και μη χρήση μάσκας βεβαιώθηκαν 18 παραβάσεις κι επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα των 150 ευρώ:

οκτώ στο Βόρειο Αιγαίο
τέσσερα στη Δυτική Ελλάδα
τρία στην Κρήτη
δύο στην Αττική και
ένα στην Πελοπόννησο.

Από την έναρξη του μέτρου, έχουν βεβαιωθεί συνολικά 304 παραβάσεις κι έχουν επιβληθεί ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα των 150 ευρώ.

Για μη προβλεπόμενες μετακινήσεις (εκτός νομού του τόπου κατοικίας κλπ) βεβαιώθηκαν 56 παραβάσεις σε όλη την επικράτεια κι επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα 150 ευρώ:

23 στην Κεντρική Μακεδονία
13 στην Ήπειρο
πέντε στην Αττική
τέσσερα στη Δυτική Ελλάδα
τρία στο Βόρειο Αιγαίο
δύο στη Θεσσαλονίκη
δύο στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη
δύο στη Θεσσαλία
ένα στη Στερεά Ελλάδα και
ένα στην Κρήτη.

Από την έναρξη του μέτρου, τη Δευτέρα 4 Μαΐου, έχουν βεβαιωθεί 945 παραβάσεις σε όλη την επικράτεια κι επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα 150 ευρώ.

Για λειτουργία επιχειρήσεων (υγειονομικού ενδιαφέροντος, εμπορικά κέντρα κλπ) παρά τη σχετική απαγόρευση, βεβαιώθηκαν χθες δύο παραβάσεις και συνελήφθησαν δύο άτομα.

Από την έναρξη του μέτρου, την Πέμπτη 12 Μαρτίου, έχουν βεβαιωθεί σε όλη την επικράτεια 616 παραβάσεις κι έχουν συλληφθεί 602 άτομα.

Αν σου άρεσε κάνε