Δίκη Τοπαλούδη: Κανένα ελαφρυντικό για τους δράστες

Δίκη Τοπαλούδη: Κανένα ελαφρυντικό για τους δράστες

ΕΛΛΑΔΑ UPD 16:30 Δημιουργία 15/05/20, 16:27

Κανένα ελαφρυντικό για τους δράστες της δολοφονίας της Ελένης Τοπαλούδη δεν αναγνώρισε η εισαγγελέας, μετά την απόφαση του δικαστηρίου να κηρυχθούν και οι δύο ένοχοι για ομαδικό βιασμό και ανθρωποκτονία εκ προθέσεως της άτυχης φοιτήτριας.

Κατά περίπτωση οι δύο κατηγορούμενοι αιτήθηκαν τα ελαφρυντικά της ειλικρινούς μεταμέλειας μετά την πράξη, της καλής συμπεριφοράς στο δικαστήριο, του πρότερου σύννομου βίου και της μετεφηβικής ηλικίας. Επιπλέον, ο Ροδίτης ζήτησε να του αναγνωριστεί το ακαταλόγιστο ή επικουρικά μειωμένος καταλογισμός. Μέσα στο δικαστήριο ο πατέρας της Ελένης σήκωσε δυο φωτογραφίες της που έδειχναν το πρόσωπό της.

Όταν η εισαγγελέας ολοκλήρωσε την αγόρευσή της κάποιοι από το ακροατήριο την χειροκρότησαν, με την πρόεδρο να τους ζητεί να μην το ξανακάνουν, διότι «δεν χειροκροτούμε στο δικαστήριο».

Μεταξύ άλλων η εισαγγελέας στην τοποθέτησή της ανέφερε ότι οι δύο κατηγορούμενοι με τη στάση τους ενέπαιζαν καθ' όλη τη διάρκεια της δίκης το δικαστήριο, δεν μεταμελήθηκαν πραγματικά αλλά συνεχίζουν να διασύρουν τη μνήμη της Ελένης Τοπάλούδη. «Δεν αξίζουν κανένα ελαφρυντικό» κατέληξε στην αγόρευση της η εισαγγελέας, η οποία μίλησε για ηθική διαστροφή του χαρακτήρα των κατηγορουμένων την ώρα που τα στοιχεία της δικογραφίας, όπως είπε, βοούν. «Αυτή η συγγνώμη που ακούστηκε δεν ήταν ειλικρινής, αυτοί μεταξύ τους γελάνε, καμία μεταμέλεια, καμία ειλικρινής συγνώμη» είπε η εισαγγελέας και προσέθεσε: «Ακόμη διασύρουν το θύμα το οποίο κατάντησαν όπως κατάντησαν».

Αν σου άρεσε κάνε