Μεσσηνία: 11 συλλήψεις για «ξέπλυμα» χρήματος κι αναβολικά

Μεσσηνία: 11 συλλήψεις για «ξέπλυμα» χρήματος κι αναβολικά

ΕΛΛΑΔΑ UPD 17:31 Δημιουργία 27/05/20, 17:25

Τέλος στη δράση εγκληματικής οργάνωσης που εμπλέκεται στη νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες στην περιοχή της Μεσσηνίας έβαλε, μετά από πολύμηνη έρευνα, η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Καλαμάτας.

Σε ευρείας κλίμακας παράλληλες αστυνομικές επιχειρήσεις χθες στην Καλαμάτα κα σε περιοχές της Αθήνας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας, της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) Μεσσηνίας και της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας (Υ.Δ.Ε.Ζ.Ι./ Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών), συνελήφθησαν δέκα άνδρες (Έλληνες), ηλικίας από 25 έως 52 ετών, και 34χρονος αλλοδαπός, όλοι τους ως μέλη της οργάνωσης, ενώ επιπλέον κατηγορείται 32χρονος (Έλληνας).

Όπως προέκυψε, οι κατηγορούμενοι συγκρότησαν τουλάχιστον από τα τέλη Σεπτεμβρίου 2019 εγκληματική οργάνωση με σκοπό τη νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες κατ' επάγγελμα, σε περιοχή της Καλαμάτας, αποκομίζοντας σημαντικά χρηματικά ποσά.

Παράλληλα, μέλη της ασκούσαν σωματική βία ή απειλή βίας σε ιδιοκτήτες και εργαζομένους καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, προκειμένου να βλάψουν την επιχείρησή τους.

Επίσης, ως μέλη της εγκληματικής ομάδας-συμμορίας, συγκεκριμένα 45χρονος Έλληνας κι ο 34χρονος αλλοδαπός, καθώς και ο 32χρονος Έλληνας που επίσης κατηγορείται, τουλάχιστον από τις αρχές του 2020, δραστηριοποιούνταν και στη προμήθεια, αποθήκευση, διακίνηση και εμπορία απαγορευμένων μέσων και συγκεκριμένα αναβολικών ουσιών, με σκοπό τη βελτίωση της αγωνιστικής διάθεσης, ικανότητας και απόδοσης ερασιτεχνών αθλητών.

Σε έρευνες, με τη συνδρομή δικαστικών λειτουργών, σε σπίτια, οχήματα κ.α., βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν 50.207,80 ευρώ, συσκευές κινητής τηλεφωνίας και λοιπές ηλεκτρονικές συσκευές (φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές, υπολογιστές παλάμης, μέσα αποθήκευσης κλπ), φυσίγγια πυροβόλων και κυνηγετικών όπλων, πιστόλι άνευ άδειας με τρεις γεμιστήρες, αναβολικές ουσίες σε ενέσιμη μορφή και σε χάπια, πληθώρα ιδιόχειρων σημειώσεων σχετικών με τη διερευνώμενη υπόθεση, μηχανή καταμέτρησης κερμάτων, μηχανή καταμέτρησης χαρτονομισμάτων, τρία αυτοκίνητα και μία μοτοσικλέτα.

Στο πλαίσιο των ερευνών συνελήφθη και μία 28χρονη, καθώς κατείχε 10 ναρκωτικά χάπια.

Με δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και για τα - κατά περίπτωση - αδικήματα της νομιμοποίησης εσόδων, εκβίασης, επικίνδυνης σωματικής βλάβης, απειλής και παραβάσεις των νομοθεσιών για τα ναρκωτικά, τα όπλα και περί συμπληρωμάτων διατροφής και καταπολέμησης του ντόπινγκ, οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καλαμάτας.

Οι έρευνες συνεχίζονται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας, προκειμένου να διερευνηθεί περαιτέρω το εύρος της εγκληματικής δραστηριότητας της οργάνωσης και η τυχόν εμπλοκή περισσοτέρων ατόμων σε αυτή.

Αν σου άρεσε κάνε