Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ο δήμος Λέρου, μετά από την κακοκαιρία

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ο δήμος Λέρου, μετά από την κακοκαιρία

ΕΛΛΑΔΑ UPD 14:36 Δημιουργία 02/06/20, 14:34

Ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειος Παπαγεωργίου, κήρυξε σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας το Δήμο Λέρου, της Περιφερειακής Ενότητας Δωδεκανήσου, της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών και τη διαχείριση των συνεπειών που προέκυψαν από έντονα καιρικά φαινόμενα (ισχυρές βροχοπτώσεις, πλημμύρες) που εκδηλώθηκαν χθες Δευτέρα.

Ο δήμαρχος, Μιχάλης Κόλιας, μιλώντας στον Alpha τόνισε: «είναι μεγάλες οι ζημιές που έχουν προκληθεί στο οδικό δίκτυο, στο αγροτικό δίκτυο, σε καταστήματα και οικίες, σε αγροτικές καλλιέργειες και κτηνοτροφικές μονάδες».

«Εκεί που είχαμε ετοιμαστεί να υποδεχτούμε τον κόσμο, μετά τον κοροναϊό, ήρθαν οι καταστροφές, οι οποίες είναι μεγάλες και θα χρειαστούν μέρες για να φτιαχτούν. Στα καταστήματα που βρίσκονται πλησίον των παραλιών και οι παραλίες που ήταν έτοιμες να υποδεχτούν λουόμενους, έχουν υποστεί ζημιές. Θα αποκατασταθούν άμεσα, απλά χρειαζόμαστε βοήθεια από την πολιτεία για να γίνουν έγκαιρα», πρόσθεσε και αναφέρθηκε στους πρόσφυγες και τους μετανάστες:

«Περιμένουμε να υπάρξει περαιτέρω αποσυμφόρηση, υπάρχει μια μικρή κίνηση και αυτό είναι θετικό. Αυτό που θέλουμε είναι να μην γίνει το κλειστό κέντρο, γιατί θα είναι μια μόνιμη κατασκευή και θα βρεθούμε μπροστά σε τετελεσμένα γεγονότα».

Η εν λόγω κήρυξη θα ισχύει από την ημερομηνία εκδήλωσης των φαινομένων και για έξι μήνες ήτοι έως και 01 Δεκεμβρίου 2020. Μετά το πέρας του καθορισθέντος χρόνου, θα γίνει, δίχως νέο έγγραφο, άρση της παραπάνω κατάστασης Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας.

Αν σου άρεσε κάνε