Συναγερμός στον Έβρο για ροή μεταναστών προς τη μεθόριο

Συναγερμός στον Έβρο για ροή μεταναστών προς τη μεθόριο

ΕΛΛΑΔΑ UPD 09:42 Δημιουργία 04/06/20, 08:30

Συναγερμός έχει σημάνει στον Έβρο, καθώς πληροφορίες που έρχονται στη δημοσιότητα από την τοπική ιστοσελίδα evrosonline.gr, αναφέρουν πως σημειώνεται έντονη κινητικότητα στην τουρκική πλευρά.

Όπως τονίζεται, πρόσφυγες και μετανάστες έχουν μεταφερθεί και πάλι σε σημεία, τόσο στην περιοχή της Αδριανούπολης όσο και στην Τουρκική πλευρά, ύψους του Πετάλου στον Πέπλο καθώς και στα Ύψαλα.

Επιπλέον, το Ράδιο Έβρος σε δικό του ρεπορτάζ κάνει λόγο για άφιξη λεωφορείων που μεταφέρουν μετανάστες στην περιοχή της Αδριανούπολης.

Την ίδια ώρα, για κινητικότητα από την τουρκική πλευρά των ελληνοτουρκικών συνόρων έκανε λόγο στον ΣΚΑΪ και ο αντιδήμαρχος Φερών Δημήτρης Κολγιώνης ο οποίος, ωστόσο, είπε ότι στα σύνορα δεν έχουν φτάσει μεγάλοι αριθμοί μεταναστών.

«Στον νότιο Έβρο η κατάσταση είναι ήρεμη. Υπάρχει ετοιμότητα από τις ελληνικές αρχές, είναι όλοι παρόντες και θα παρέμβουν αν χρειαστεί» συμπλήρωσε ο ίδιος.

Σημείωσε, μάλιστα, ότι αν οι Τούρκοι επιχειρησούν ό,τι έκαναν το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας, «θα απογοητευτούν και αυτό το τριήμερο».

Αν σου άρεσε κάνε