Τους ξέχασαν! - Εγκλωβισμένοι για 1,5 μήνα στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν 15 Έλληνες

Τους ξέχασαν! - Εγκλωβισμένοι για 1,5 μήνα στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν 15 Έλληνες

ΕΛΛΑΔΑ Δημιουργία 06/06/20, 08:09
Αρθρογράφος: Γιάννης Τασσιόπουλος
ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΑΣΣΙΟΠΟΥΛΟΣ

Το δικό τους Γολγοθά αντιμετωπίζουν εδώ και περίπου 1,5 μήνα 15 Έλληνες πολίτες που έχουν εγκλωβιστεί στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν, λόγω των μέτρων που έχει λάβει η χώρα του Καυκάσου για τον κοροναϊό.

Οι συμπολίτες μας προσπαθούν να επικοινωνήσουν με το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών έτσι ώστε να δρομολογηθεί η επιστροφή τους στην πατρίδα, ωστόσο οι προσπάθειες του έχουν «βρει τοίχο» και ανεκτέλεστες υποσχέσεις για τη λύση του προβλήματος τους. Το ζήτημα αντιμετωπίζεται με αναφορές όπως «θα το λύσουμε σε 2, σε 5 μέρες ή την ερχόμενη εβδομάδα», μια κατάσταση που συνεχίζεται από τις 24 Μαρτίου, όταν και οι αζερικές αρχές επέβαλαν μέτρα περιορισμού των πτήσεων.

Σημειώνεται πως μεταξύ των 15 Ελλήνων υπάρχουν και έγκυες γυναίκες, βιώνοντας μια εξαιρετικά άβολη κατάσταση με θέματα διαμονής ή ακόμα και επιβίωσης.

Καλά πληροφορημένες πηγές επί του θέματος αναφέρουν πως η Ελληνίδα πρόξενος στο Μπακού, Φωτεινή Καρακατσάνη, προσπαθεί ιδιαίτερα για την επίληστης κατάστασης, αλλά δεν φαίνεται πως δεν λαμβάνει τη βοήθεια που θα ήθελε.

Σημειώνεται πως στο Αζερμπαϊτζάν από την αρχή της υγειονομικής κρίσης έχουν καταγραφεί 6.260 επιβεβαιωμένα κρούσματα του νέου κοροναϊού. Από αυτούς τους ασθενείς, οι 76 πέθαναν.

Αν σου άρεσε κάνε