Εκ νέου ουρές και συνωστισμός έξω από την κεντρική Υπηρεσία Ασύλου

Εκ νέου ουρές και συνωστισμός έξω από την κεντρική Υπηρεσία Ασύλου

ΕΛΛΑΔΑ UPD 09:17 Δημιουργία 11/06/20, 09:16

Εικόνες με ουρές και συνωστισμό έκαναν και σήμερα την επανεμφάνισή τους έξω από την κεντρική Υπηρεσία Ασύλου.

Από νωρίς το πρωί έχουν σπεύσει στο σημείο αλλοδαποί που προσπαθούν να εξυπηρετηθούν και να λάβουν πληροφορίες σε σχέση με τις άδειες παραμονής τους, μεταξύ των οποίων και μητέρες με παιδιά.

Στην υπηρεσία μετέβη ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης.

Υπενθυμίζεται ότι σε χθεσινή ανακοίνωσή του το υπουργείο επισήμανε πως έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα για την αποσυμφόρηση των περιφερειακών γραφείων ασύλου και την αποφυγή της διοικητικής επιβάρυνσης της Υπηρεσίας Ασύλου.

Συγκεκριμένα - όπως σημείωσε - με υπουργική απόφαση ορίστηκε η παράταση για έξι μήνες της ισχύος των αδειών διαμονής και των δελτίων αιτούντων άσυλο που έληξαν κατά τη διάρκεια της αναστολής εξυπηρέτησης κοινού. Επίσης, η Υπηρεσία Ασύλου προχώρησε στη δημιουργία πλατφόρμας ηλεκτρονικής υποβολής αιτήσεων για μια σειρά διοικητικών πράξεων, με στόχο την εξ αποστάσεως εξυπηρέτηση των αιτούντων διεθνή προστασία.

Επιπλέον, έχει αναρτηθεί σύνδεσμος στην ηλεκτρονική πλατφόρμα της ΗΔΙΚΑ όπου οι αιτούντες άσυλο μπορούν να αναζητούν τον Προσωρινό Αριθμό Ασφάλισης και Υγειονομικής Περίθαλψης Αλλοδαπού χωρίς να απαιτείται αυτοπρόσωπη παρουσία.

Το υπουργείο υπογράμμισε επίσης ότι εντός της Υπηρεσίας Ασύλου τηρούνται «στο ακέραιο μέτρα υγειονομικής προστασίας, τόσο για τους αιτούντες άσυλο, όσο και για το υπαλληλικό προσωπικό», ενώ από αύριο «θα ενισχυθούν τα μέτρα ασφαλείας στους εξωτερικούς χώρους της Υπηρεσίας»

Αν σου άρεσε κάνε