Άστατος καιρός με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες

Άστατος καιρός με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες

ΕΛΛΑΔΑ UPD 08:46 Δημιουργία 17/06/20, 08:30

Άστατος καιρός, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες οι οποίες στα βόρεια πιθανώς να είναι κατά τόπους ισχυρές, προβλέπονται σήμερα στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια.

Στις υπόλοιπες περιοχές ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με πρόσκαιρους όμβρους ή μεμονωμένες καταιγίδες στα ηπειρωτικά ορεινά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4 με 5, στα νότια τοπικά 6 και βαθμιαία 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στα βόρεια.

Αναλυτική πρόγνωση:

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Άστατος κατά περιόδους νεφελώδης, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα, που πιθανώς να είναι κατά τόπους ισχυρά, από αργά το απόγευμα βαθμιαία θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 15 έως 28 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και στα ηπειρωτικά ορεινά κυρίως της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς, τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, σποραδικές καταιγίδες. Το βράδυ ο καιρός θα βελτιωθεί. Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και μετά το μεσημέρι 5 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 16 έως 30 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Στα βόρεια λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, θα σημειωθούν τοπικές βροχές και στη Θεσσαλία σποραδικές καταιγίδες. Βελτίωση το βράδυ. Στα νότια αρχικά αίθριος, τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες όμως θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Ανεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και στα νότια 6, ενισχυόμενοι από το μεσημέρι σε 4 με 6 και στα νότια έως 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 13 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος. Ανεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 και βαθμιαία στα δυτικά τοπικά 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 20 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Γενικά αίθριος, με παροδικές νεφώσεις στα βόρεια. Aνεμοι: Νότιοι 4 με 5 στρεφόμενοι από το μεσημέρι σε δυτικούς νοτιοδυτικούς 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 19 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και υπάρχει πιθανότητα να εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι στα βόρεια. Ανεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 4 με 5 και από αργά το απόγευμα 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 19 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Άστατος κατά περιόδους νεφελώδης, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Εξασθένηση των φαινομένων από αργά το απόγευμα. Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 18 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Αν σου άρεσε κάνε