Ο καιρός σήμερα: Ηλιοφάνεια, τοπικές βροχές στα βορειανατολικά

Ο καιρός σήμερα: Ηλιοφάνεια, τοπικές βροχές στα βορειανατολικά

ΕΛΛΑΔΑ UPD 08:46 Δημιουργία 19/06/20, 08:15

Γενικά αίθριος θα είναι σήμερα ο καιρός και μόνο στα βορειοανατολικά θα εκδηλωθούν βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 και στα νότια τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα ηπειρωτικά.

Αναλυτική πρόγνωση:

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Στη δυτική και κεντρική Μακεδονία γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις τις απογευματινές ώρες. Στις υπόλοιπες περιοχές άστατος με τοπικούς όμβρους και σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Βελτίωση το βράδυ. Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Στη δυτική και την κεντρική Μακεδονία μέχρι το μεσημέρι βορειοδυτικοί έως 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 16 έως 32 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Γενικά αίθριος. Αραιές νεφώσεις από αργά το απόγευμα. Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα νότια έως 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 17 έως 31 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο η ελάχιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Γενικά αίθριος. Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 και στα νότια τοπικά έως 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 16 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος. Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 και στα νότια πρόσκαιρα έως 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 21 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα βόρεια θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι. Ανεμοι: Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και το απόγευμα δυτικοί βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση. Στα Δωδεκάνησα δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 και από το απόγευμα στα νότια τοπικά 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 17 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος. Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 21 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις τις απογευματινές ώρες. Ανεμοι: Βορειοδυτικοί 3 με 5 και από το απόγευμα μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 23 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Αν σου άρεσε κάνε