«Δεν ήθελα να βλάψω κανέναν», λέει τώρα ο ψευδογιατρός

«Δεν ήθελα να βλάψω κανέναν», λέει τώρα ο ψευδογιατρός

ΕΛΛΑΔΑ UPD 20:01 Δημιουργία 30/06/20, 19:57

Βαθιά θρησκευόμενος φέρεται να δήλωσε ενώπιον του ανακριτή κατά την απολογία του ο 45χρονος ο οποίος εμφανιζόταν ως γιατρός.

Δηλώνοντας βοτανολόγος φέρεται να υποστήριξε πως δεν είχε πρόθεση να βλάψει, ούτε να βγάλει χρήματα από αυτή του τη «δραστηριότητα», αντιθέτως ήθελε να βοηθήσει. Παράλληλα φέρεται να αρνήθηκε ότι διακινούσε ναρκωτικά σε ανηλίκους ή ότι σκότωσε από πρόθεση ασθενή που τον παρακολουθούσε.

«Έχω διαβάσει δεκάδες ή εκατοντάδες βιβλία για τη βοτανοθεραπεία, με την οποία ασχολούμαι από μικρό παιδί. Βεβαίως αυτό δεν με κάνει παρά μόνο έναν εμπειρικό βοτανολόγο-θεραπευτή. Μέχρι το 2015 η δραστηριότητά του περιοριζόταν σε έναν μικρό κύκλο φίλων και γνωστών. Στα τέλη του έτους βρέθηκα στη Μονή Βατοπεδίου, όπου πληροφορήθηκα ότι πολλοί μοναχοί είχαν πρόβλημα προστάτη και πως οι συμβατικές θεραπείες που ακολουθούσαν δεν τους βοηθήσαν. Έτσι τους πρότεινα μία εξειδικευμένη θεραπεία με βότανα η οποία είχε ευεργετικά αποτελέσματα» φέρεται να είπε στον ανακριτή, επαναλαμβάνοντας ότι δεν ψάρευε ο ίδιος πελάτες-ασθενείς.

«Για τη δήθεν ιατρική μου ιδιότητα το αληθές είναι ότι αρχικά δεν παρουσιάζουν ως τέτοιος αλλά με την ιδιότητα που πράγματι θεωρούσα ότι διέθετα αυτή του βοτανολόγου, έστω και εμπειρικού. Εκείνοι που τους προσέφερα τις υπηρεσίες μου με σύστησαν στη συνέχεια ως γιατρό, και εγώ δεν έκανα τίποτα για να άρω την πλάνη» φέρεται να λέει, ομολογώντας ότι στην συνέχεια του άρεσε ο τίτλος του γιατρού.

«Πράγματι παρέστησα ψευδώς ότι είμαι γιατρός και πράγματι παραπλάνησα τους εγκαλούντες και για το λόγο αυτό όση σημασία μπορεί να έχει στο παρόν χρονικό σημείο, ζητάω συγγνώμη», είπε.

Παράλληλα, φέρεται να ισχυρίστηκε ότι δεν είπε σε ασθενή ότι τα βότανα που του δίνει αποτελούν φαρμακευτική αγωγή με την παραδοσιακή έννοια. «Η ασθένεια από την οποία έπασχαν και τα δύο παιδιά αποτελεί ανίατη ασθένεια με πολύ χαμηλό προσδόκιμο ζωής, δηλαδή ακόμα και σε ιδανικές συνθήκες η πλήρης ίαση δεν ανήκει στο επίπεδο του προβλεπτού αλλά του μεταφορικώς θαύματος. Το ζητούμενο ήταν η ποιοτική επιμήκυνση της ζωής των κατά τα λοιπά δυστυχώς ετοιμοθάνατων ανθρώπων. Ουδέποτε είπα σε κάποιον ότι πρέπει να διακόψει τη θεραπεία που είχε επιλέξει να πραγματοποιεί. Απλώς ανέφερα ότι δεν ήταν δυνατόν να λαμβάνονται τα βότανα τις ημέρες που πραγματοποιούνταν χημειοθεραπείες εξαιτίας των στομαχικών παρενεργειών».

Σύμφωνα με τον κατηγορούμενο, δεν ζήτησε ποτέ χρήματα ενώ από τις μοναχές ή τους μοναχούς ζητούσε απλώς την προσευχή τους.
«Εγώ δεν έλαβα κάποια αμοιβή, δεν βιοπορίζομαι από αυτό, τις γνώσεις αυτές τις είχα αποκτήσει από μικρή ηλικία» φέρεται να είπε.

Αν σου άρεσε κάνε