Στις 19 οι τουρκικές παραβιάσεις στο Αιγαίο για την Τετάρτη

Στις 19 οι τουρκικές παραβιάσεις στο Αιγαίο για την Τετάρτη

ΕΛΛΑΔΑ UPD 21:40 Δημιουργία 01/07/20, 21:37

Συνεχίστηκε για ακόμα μία ημέρα με αμείωτη ένταση η τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο.

Ειδικότερα, συνολικά 11 τουρκικά αεροσκάφη προχώρησαν σε 19 παραβιάσεις και 8 παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας στο FIR Αθηνών, σύμφωνα με το ΓΕΕΘΑ.

Σημειώνεται ότι 8 από τα παραπάνω τουρκικά αεροσκάφη που πέταξαν στην περιοχή του Βορειοανατολικού, Κεντρικού και Νοτιοανατολικού Αιγαίου ήταν οπλισμένα, ενώ καταγράφηκαν και 8 εικονικές αερομαχίες.

Έξι εκ των ανωτέρω παραβιάσεων ήταν οι υπερπτήσεις που πραγματοποίησαν τουρκικά F-16 πάνω από τις Οινούσσες και την Παναγιά.

Όπως έγινε γνωστό από το ΓΕΕΘΑ, ζεύγος τουρκικών F-16 που εισήλθε στο FIR Αθηνών χωρίς να καταθέσει σχέδιο πτήσης πέταξε πάνω από την Παναγιά και τις Οινούσες στα 3.500 πόδια, στις 14:29 και στη συνέχεια ξαναπέταξε πάνω από τις Οινούσες στα 5.000 πόδια.

Νωρίτερα το μεσημέρι έτερο ζεύγος τουρκικών F-16 που είχε εισέλθει στο FIR Αθηνών χωρίς να καταθέσει σχέδιο πτήσης επίσης, πέταξε πάνω από τις Οινούσες και την Παναγιά στα 25.000 πόδια ενώ στη συνέχεια πέταξε πάνω από τη βορειοανατολική πλευρά της Λήμνου στα 27.000 πόδια.

Σε όλες τις περιπτώσεις τα τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίσθηκαν και αναχαιτίσθηκαν από αντίστοιχα ελληνικά μαχητικά σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες κατά πάγια τακτική.

Αν σου άρεσε κάνε