Κρίσιμο 15νθήμερο μετά το άνοιγμα του τουρισμού

Κρίσιμο 15νθήμερο μετά το άνοιγμα του τουρισμού

ΕΛΛΑΔΑ UPD 08:55 Δημιουργία 02/07/20, 08:30

Σε 15 ημέρες από σήμερα θα έχουμε μία καθαρή εικόνα για την πορεία της πανδημίας στην Ελλάδα, ύστερα από το χθεσινό μεγάλο crash test με το άνοιγμα του τουρισμού.

Αυτό τόνισε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ το πρωί της Πέμπτης, η Πρόεδρος των Νοσοκομειακών Γιατρών, Ματίνα Παγώνη, σημειώνοντας μάλιστα πως οι ειδικοί δεν ανησυχούν τόσο για τα νησιά.

«Ναι μεν οι άνθρωποι στα νησιά θέλουν τον τουρισμό ωστόσο φοβούνται αν υπάρξει κάποιο κρούσμα πως αυτό θα αντιμετωπιστεί», εξήγησε, διαβεβαιώνοντας όμως πως ενδεχόμενα κρούσματα σε νησί θα αντιμετωπιστούν.

«Έχουν ενημερωθεί οι γιατροί. Υπάρχουν συγκεκριμένα πρωτόκολλα. Πρέπει να υπάρξει εμπιστοσύνη στον ελληνικό επιστημονικό κόσμο», είπε η κυρία Παγώνη και παραδέχτηκε πως ανησυχία υπάρχει για τις μεγάλες πόλεις, για τα φαινόμενα διεξαγωγής πάρτι και συνωστισμού.

Την ίδια ώρα, σχετικά τα αποτελέσματα των 4.000 τεστ για τον κορονοϊό στα οποία υπεβλήθησαν τουρίστες που έφτασαν χθες στην Ελλάδα, η Πρόεδρος των Νοσοκομειακών Γιατρών ξεκαθάρισε πως θα βγουν σήμερα το απόγευμα.

«Σήμερα θα ξέρουμε. Θα έχουμε την πρώτη εικόνα» είπε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας πως τα τεστ θα συνεχιστούν.

Κληθείσα να σχολιάσει το ενδεχόμενο αύξησης των κρουσμάτων κορονοϊού στην χώρα από εδώ και πέρα, η κυρία Παγώνη εκτίμησε πως πρόκειται να αυξηθούν, απ’ ότι φαίνεται με βάση τα επιδημιολογικά στοιχεία. Ωστόσο, χαρακτήρισε αυτό το σενάριο αναμενόμενο. «Με βάση τα δεδομένα αλλά και τα μέτρα που έχουμε πάρει, πιστεύουμε πως δεν θα φτάσουμε να δούμε να γίνονται εδώ αυτά που βλέπουμε στην Αμερική», κατέληξε.

Αν σου άρεσε κάνε