Δύο κρούσματα κορoναϊού από τα τεστ στα ελληνικά αεροδρόμια

Δύο κρούσματα κορoναϊού από τα τεστ στα ελληνικά αεροδρόμια

ΕΛΛΑΔΑ Δημιουργία 02/07/20, 18:21

Ανακοινώθηκαν προ ολίγου από τον ΕΟΔΥ τα συγκεντρωτικά αποτελέσματα από τα τεστ για τον κοροναϊό που πραγματοποιήθηκαν κατά την πρεμιέρα επανεκκίνησης του τουρισμού.

Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, διενεργήθηκαν πάνω από 5.800 τεστ. Από τα 1.972 δείγματα που ελήφθησαν χθες από ταξιδιώτες στα ελληνικά αεροδρόμια μόλις δύο ήταν τα θετικά. Ειδικότερα, 1.032 δείγματα που ελέγχθηκαν στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας ήταν όλα αρνητικά. Το ίδιο συμβαίνει και με 550 δείγματα που είχαν συλλεχθεί από τουρίστες που έφθασαν χθες στην Κρήτη. Από τον Προμαχώνα έγιναν 388 έλεγχοι σε ταξιδιώτες και βρέθηκαν δύο θετικά κρούσματα.

Νωρίτερα, είχαν δημοσιοποιηθεί τα πρώτα αποτελέσματα από τα τεστ για τον κοροναϊό που διενεργήθηκαν σε τουρίστες που έφτασαν στην Κρήτη.Όπως προέκυψε, τα πρώτα 250 τεστ «βγήκαν» αρνητικά.

Να σημειωθεί ότι χθες η Ελλάδα υποδέχθηκε 235 πτήσεις από το εξωτερικό, και χιλιάδες επιβάτες υποβλήθηκαν σε τεστ βάσει του αλγόριθμου του ΕΟΔΥ. Οι έλεγχοι θα συνεχιστούν όλο το επόμενο διάστημα με εντατικούς ρυθμούς προκειμένου να εντοπιστούν έγκαιρα περιστατικά μόλυνσης ξένων επισκεπτών από το νέο κορωνοϊό.

Αν σου άρεσε κάνε