Άστατος ο καιρός για πολλές περιοχές της Ελλάδας

Άστατος ο καιρός για πολλές περιοχές της Ελλάδας

ΕΛΛΑΔΑ Δημιουργία 05/07/20, 11:24

Άστατος καιρός, κατά περιόδους νεφελώδης με βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα επικρατήσει σήμερα στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και τις Σποράδες, σύμφωνα με την ΕΜΥ.

Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα και θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και πρόσκαιρα από ισχυρούς ανέμους, στη Μακεδονία (κυρίως στην Κεντρική), στη Θεσσαλία, τις Σποράδες, τη Στερεά, την Πελοπόννησο, πρόσκαιρα στην Ήπειρο και πιθανόν στη βόρεια Εύβοια. Το βράδυ θα περιοριστούν στα κεντρικά και βόρεια και θα εξασθενήσουν πρόσκαιρα. Στις υπόλοιπες περιοχές, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά και κυμανθεί θα κυμανθεί από 20 έως 34 βαθμούς Κελσίου. Στη Μακεδονία κα τη Θράκη από 19 έως 32 βαθμούς Κελσίου. Από 22 έως 31 βαθμούς Κελσίου θα έχουν οι Κυκλάδες και η Κρήτη, ενώ το θερμόμετρο στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα δείξει από 23 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική θα υπάρχουν λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Από αργά το απόγευμα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και βαθμιαία στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ κα η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Άστατος, κατά περιόδους νεφελώδης με βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές θα είναι ο καιρός στη Θεσσαλονίκη, με πρόσκαιρη εξασθένιση των φαινομένων το βράδυ. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι βορειοδυτικοί 3 έως 5 μποφόρ και η θερμοκρασία από 21 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός τη Δευτέρα

Άστατο καιρό, κατά περιόδους νεφελώδη με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, θα επικρατήσει κα αύριο Δευτέρα στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και τις Σποράδες. Τα φαινόμενα, θα είναι κατά τόπους έντονα στη Θεσσαλία, τη Δυτική και Κεντρική Μακεδονία και πιθανώς τις Σποράδες, το πρωί και το βράδυ, και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στην Ήπειρο, τη Στερεά και κυρίως την Πελοπόννησο. Στην υπόλοιπη χώρα, καιρός θα είναι γενικά αίθριος με παροδικές νεφώσεις στα βόρεια, ενώ στην Κρήτη από τις μεσημβρινές ώρες θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες και βαθμιαία στα νότια από δυτικές διευθύνσεις, 4 με 6 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Αν σου άρεσε κάνε