Την Παρασκευή 10 Ιουλίου τα αποτελέσματα των Πανελλαδικών

Την Παρασκευή 10 Ιουλίου τα αποτελέσματα των Πανελλαδικών

ΕΛΛΑΔΑ Δημιουργία 06/07/20, 14:43

Μετά τις 13:00, την ερχόμενη Παρασκευή, 10 Ιουλίου 2020, θα αναρτηθούν οι βαθμολογίες των υποψηφίων των ΓΕΛ και των ΕΠΑΛ για τα μαθήματα Γενικής Παιδείας και Προσανατολισμού.

Σύμφωνα με εγκυκλίους του υπουργείου Παιδείας, την ημέρα εκείνη θα λειτουργήσουν όλα τα ΓΕΛ και τα ΕΠΑΛ.

Οι υποψήφιοι θα μπορούν να δουν τα αποτελέσματά τους στον ιστότοπο: https://results.it.minedu.gov.gr/ .

Μετά την ανακοίνωση των βαθμολογιών, οι υποψήφιοι θα πρέπει να οριστικοποιήσουν τις επιλογές τους στο Μηχανογραφικό τους Δελτίο. Η τελική ημερομηνία καταχώρησης του οριστικοποιημένου Μηχανογραφικού είναι η 17η Ιουλίου. Μέχρι τότε, αναμένεται να έχουν ανακοινωθεί και οι βαθμολογίες των ειδικών μαθημάτων, οι εξετάσεις των οποίων θα ολοκληρωθούν στις 13 Ιουλίου.

Επισημαίνεται ότι η προθεσμία της 17ης Ιουλίου για την υποβολή του Μηχανογραφικού είναι αποκλειστική και μετά την παρέλευσή της κανένας υποψήφιος δεν θα μπορεί να οριστικοποιήσει το μηχανογραφικό δελτίο.

Όπως προκύπτει από τις έως τώρα εκτιμήσεις, η πορεία των φετινών βάσεων αναμένεται να είναι πτωτική.

Πιο συγκεκριμένα, όσον αφορά στο 1ο επιστημονικό πεδίο των Ανθρωπιστικών, Κοινωνικών και Νομικών Σπουδών, αναμένονται αυξομειώσεις, με τις εκτιμήσεις να μην μπορούν να προσδιορίσουν συγκεκριμένα την τάση της πορείας των βάσεων. Σε κάθε περίπτωση, στις υψηλόβαθμες σχολές, όπως Νομικές και τμήματα Ψυχολογίας, οι μεταβολές θα είναι μικρές, ενώ φέτος οι ξένες Φιλολογίες αναμένεται να κυμανθούν κάτω από τη βάση.

Όσον αφορά στο 2ο επιστημονικό πεδίο, των Θετικών και Τεχνολογικών Επιστημών, θα παρατηρηθεί πτώση των βάσεων, στις πολυτεχνικές σχολές, η οποία θα είναι ακόμα μεγαλύτερη στην περιφέρεια.

Στο 3ο επιστημονικό πεδίο, των Επιστημών Υγείας οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο για μικρή πτώση στις Ιατρικές Σχολές, λόγω του μαθήματος της Χημείας. Υπενθυμίζεται, ότι πέρσι η Ιατρική Αθήνας έπεσε στα 18.724 και της Θεσσαλονίκης στα 18.585 μόρια, ενώ η τελευταία Ιατρική κατέγραψε 18.123 μόρια.

Τέλος, όσον αφορά στο 4ο επιστημονικό πεδίο, των Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής, πιθανολογείται πως οι βάσεις θα παρουσιάσουν άνοδο, καθώς φέτος πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα δεν δυσκόλεψαν τους υποψήφιους και αναμένονται καλές επιδόσεις.

Αν σου άρεσε κάνε