Συναγερμός και διπλή «μάχη» μετά τα 50 κρούσματα

Συναγερμός και διπλή «μάχη» μετά τα 50 κρούσματα

ΕΛΛΑΔΑ UPD 10:11 Δημιουργία 10/07/20, 10:06

Σε επιφυλακή βρίσκονται οι αρχές της χώρας μετά την ανακοίνωση 50 νέων κρουσμάτων κορονοϊού χθες, Πέμπτης.

Η λήψη νέων μέτρων τα επόμενα 24ωρα με στόχο τη διατήρηση του καλού σεναρίου για την Ελλάδα είναι στο τραπέζι. Στο πλαίσιο αυτό, το μεσημέρι της Παρασκευής θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό, σχετικά με την εξέλιξη της επιδημίας COVID-19.

Η «μάχη» θα πρέπει να δοθεί σε δύο μέτωπα: αφενός στα εισαγόμενα κρούσματα με ανοιχτές τις πύλες εισόδου και αφετέρου στην εσωτερική χαλαρότητα, που παρατηρείται έντονα το τελευταίο διάστημα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας, από τα 50 νέα κρούσματα που δηλώθηκαν χθες, τα 24 εντοπίστηκαν κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας, ενώ τρία αφορούσαν σε ταξιδιώτες που προσήλθαν αυτοβούλως σε υπηρεσίες υγείας για να ελεγχθούν για τον κορωνοϊό. Η πλειονότητα των υπόλοιπων περιστατικών κατεγράφη στη Βόρεια Ελλάδα. Ειδικότερα, έξι εντοπίστηκαν στη Θεσσαλονίκη, έξι στην Ξάνθη, δύο στην Καβάλα, ένα στη Χαλκιδική, και ένα στη Ροδόπη, ενώ επτά κρούσματα εντοπίστηκαν στην Αττική. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων στην Ελλάδα πλέον ανέρχεται σε 3.672.

Στη διάρκεια της έκτακτης σύσκεψης στο Μέγαρο Μαξίμου, που θα γίνει υπό τη μορφή τηλεδιάσκεψης, θα συζητηθεί η πορεία υλοποίησης του επιχειρησιακού εχεδίου ελέγχων στις πύλες εισόδου. Στο σχέδιο συμμετέχουν και στελέχη από τα Σώματα Ασφαλείας και τις Ενοπλες Δυνάμεις ώστε να ενισχυθεί το δυναμικό των μικτών κλιμακίων, υπό τον επιχειρησιακό συντονισμό της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Στην τηλεδιάσκεψη, υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, θα συμμετέχουν ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης, ο Υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Λευτέρης Οικονόμου, ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς, ο Υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, Αρμόδιος για τον Συντονισμό του Κυβερνητικού 'Εργου Ακης Σκέρτσος, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, ο Γενικός Γραμματέας του Πρωθυπουργού Γρηγόρης Δημητριάδης, ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Υγείας Παναγιώτης Πρεζεράκος, ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού Εσωτερικών Πολιτικών Θανάσης Κοντογεώργης, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος, ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Μιχαήλ Καραμαλάκης, ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής Θεόδωρος Κλιάρης, ο Διευθυντής του Γραφείου του Πρωθυπουργού στη Βουλή Μιχάλης Μπεκίρης, ο Πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας και ο Καθηγητής της Επιστήμης των Δεδομένων και Λειτουργιών Κίμωνας Δρακόπουλος.

Όπως έγινε γνωστό, η παρουσίαση του σχεδίου και της κατανομής των δυνάμεων από όλα τα Σώματα, θα γίνει από τον κ. Χαρδαλιά και στοιχεία της λειτουργίας του Συστήματος στοχευμένης δειγματοληψίας, από τον κ. Δρακόπουλο.

Αν σου άρεσε κάνε