Αυστηροποίηση των μέτρων για τον κορονοϊό προχωρά η κυβέρνηση

Αυστηροποίηση των μέτρων για τον κορονοϊό προχωρά η κυβέρνηση

ΕΛΛΑΔΑ UPD 15:11 Δημιουργία 13/07/20, 14:55

Την ακύρωση όλων των πανηγυριών στην Ελλάδα τουλάχιστον μέχρι το τέλος του Ιουλίου για την αντιμετώπιση της αύξησης των κρουσμάτων του κορονοϊού στην Ελλάδα προτείνουν στην κυβέρνηση οι ειδικοί γιατροί, όπως προκύπτει από τη σημερινή συνεδρίαση της επιτροπής λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας, που πραγματοποιήθηκε υπό τον αρμόδιο υπουργό, Βασίλη Κικίλια, τη Δευτέρα.

Ειδικότερα, η επιτροπή αποφάσισε να εισηγηθεί στην κυβέρνηση:

Τη ματαίωση των πανηγυριών σε όλη τη χώρα μέχρι το τέλος Ιουλίου.

Την εντατικοποίηση των ελέγχων στα χερσαία σύνορα της χώρας.

Την επέκταση των ελέγχων και στους εποχικούς εργάτες που προέρχονται από όμορες χώρες.

Τα μέτρα είχε προαναγγείλει ο Στέλιος Πέτσας ενημερώνοντας τους πολιτικούς συντάκτες. Συγκεκριμένα δήλωσε πως:

  • Αυστηριοποιούνται οι έλεγχοι στα σύνορα, με έμφαση στον Προμαχώνα. Από την Ιη Ιουλίου έγιναν 67.900 τεστ με 218 να είναι θετικά. Τα θετικά είναι τετραπλάσια απ’ ό,τι για παράδειγμα στο «Ελ. Βενιζέλος». Αν επιδειχθεί πλαστό έγγραφο τεστ, θα επιβάλλονται κυρώσεις.
  • Ενισχύονται οι έλεγχοι από τις πύλες εισόδου από την Αλβανία.
  • Ανοίγουν οι απευθείας πτήσεις από Μεγάλη Βρετανία 15 Ιουλίου και με τη Σουηδία από 22 Ιουλίου 2020. Ανάλογα με τις εξελίξεις, σε χώρες εκτός ΕΕ (ΗΠΑ) εξετάζεται το άνοιγμα από τα τέλη Ιουλίου, με υποχρέωση επίδειξης αρνητικού τεστ κορονοϊού μέχρι 72 ώρες πριν.
  • Ζητήθηκε από την ειδική επιτροπή η άμεση απαγόρευση των πανηγυριών και λοιπών μαζικών εκδηλώσεων μέχρι τέλος Ιουλίου.

Από την Πέμπτη μέχρι χθες έγιναν 590 έλεγχοι για την τήρηση των μέτρων αποστασιοποίησης, ανακοίνωσε ο κ. Πέτσας. Όπως είπε, εντοπίστηκαν παραβάσεις σε 63 περιπτώσεις και επιβλήθηκαν 87 πρόστιμα συνολικού ύψους 51 χιλιάδων ευρώ. Παράλληλα, αποφασίστηκαν αναστολές λειτουργίας συνολικά 120 ημερών.

Αν σου άρεσε κάνε