Οξύ πνευμονικό οίδημα η αιτία θανάτου του 26χρονου Βασίλη Μάγγου στο Βόλο

Οξύ πνευμονικό οίδημα η αιτία θανάτου του 26χρονου Βασίλη Μάγγου στο Βόλο

ΕΛΛΑΔΑ UPD 15:54 Δημιουργία 15/07/20, 15:52

TAGS

Σε οξύ πνευμονικό οίδημα οφείλεται ο θάνατος του νεαρού Βασίλη Μάγγου από το Βόλο, σύμφωνα με το πόρισμα της νεκροψίας-νεκροτομής που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη στο Βόλο.

Τη νεκροτομή διενήργησε η ιατροδικαστής κα Ελένη Καλύβα παρουσία εισαγγελέα καθώς και πραγματογνώμονα της οικογένειας του νεαρού.

Σύμφωνα με πληροφορίες η κυρία Καλύβα διαπίστωσε ότι ο θάνατος του 26χρονου οφείλεται σε οξεία λοίμωξη του αναπνευστικού, που δε συνδέεται με τον ξυλοδαρμό του νεαρού από αστυνομικούς, στα μέσα του περασμένου Ιουνίου στο Βόλο.

Θα ακολουθήσουν τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων, τα οποία χρειάζονται περισσότερο χρόνο.

Ο 26χρονος, ο οποίος πριν από λίγες ημέρες βρέθηκε νεκρός από τη μητέρα του στο σπίτι της οικογένειας στο Βόλο, πριν από περίπου ένα μήνα είχε πέσει θύμα άγριου ξυλοδαρμού από αστυνομικούς κατά τη διάρκεια συγκέντρωησης αλληλεγγύης στους συλληφθέντες διαδήλωσης κατά τηης καύσης σκουπιδιών από την εταιρεία LAFARGE/ ΑΓΕΤ.

Μάλιστα ο ξυλοδαρμός του από τουλάχιστον 10 άνδρες των ΜΑΤ είχε δοθεί στη δημοσιότητα μέσω ερασιτεχνικού βίντεο, που είχε βιντεοσκοπήσει ένας άλλος διαδηλωτής και είχε αποτελέσει αντικείμενο έντονης κριτικής για τη βία που εμφανίζονται να επιδεικνύουν οι αστυνομικοί σε βάρος του 26χρονου.

Αξίζει εδώ να επισημανθεί, πως εκείνη την περίδοο παρά τα έντονα επικριτικά σχόλια που είχαν ακουστεί σε βάρος των εμπλεκόμενων αστυνομικών, από το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ και το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Με σημαντική καθυστέρηση ενός μήνα και αφού μεσολάβησε ο θάνατος του Β. Μάγγου από αιτία που δε συνδέεται με τον ξυλοδαρμό, καθώς και την έντονη κριτική των κομμάτων της αντιπολίτευσης ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη ανέφερε ότι θα διεξαχθεί Ένορκη Διοικητική Εξέταση για το περιστατικό του ξυλοδαρμού του νεαρού.

Αν σου άρεσε κάνε