Από την Τρίτη η προσκόμιση αρνητικού τεστ για τις πτήσεις από Βουλγαρία - Ρουμανία

Από την Τρίτη η προσκόμιση αρνητικού τεστ για τις πτήσεις από Βουλγαρία - Ρουμανία

ΕΛΛΑΔΑ UPD 17:43 Δημιουργία 26/07/20, 16:22

Από την Τρίτη, 28 Ιουλίου, και για μία εβδομάδα (σ.σ. έως τις 4 Αυγούστου) θα διαρκέσει η υποχρέωση προσκόμισης αρνητικού τεστ κορονοϊού για όσους ταξιδεύουν αεροπορικώς από τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία προς την Ελλάδα.

Αυτό προβλέπει άλλωστε, η αεροπορική οδηγία (notam), η οποία εκδόθηκε σήμερα από την Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας, κατόπιν απόφασης της αρμόδιας Γενικής Γραμματείας.

Η παραπάνω απόφαση ελήφθη λόγω της αύξησης των περιστατικών Covid-19 στις δύο προαναφερόμενες βαλκανικές χώρες.

Αναλυτικά η απόφαση:

«Με βάση την ανάλυση των επιδημιολογικών δεδομένων αποφασίστηκε ότι όσοι εισέρχονται στην Ελλάδα, μέσω αεροπορικών συνδέσεων, από τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία, από το πρωί της Τρίτης, 28 Ιουλίου, μέχρι τις 4 Αυγούστου, υποχρεούνται να επιδεικνύουν αρνητικό αποτέλεσμα μοριακού ελέγχου (PCR) για τον κορονοϊό, που να έχει διενεργηθεί μέχρι 72 ώρες πριν την άφιξή τους στην Ελλάδα.

Εξαιρούνται οι Έλληνες πολίτες, οι κάτοχοι άδειας παραμονής και όσοι ταξιδεύουν για ουσιώδεις λόγους. Ταυτόχρονα, παραμένει σε ισχύ η υποχρέωση συμπλήρωσης του Passenger Locator Form (PLF) τουλάχιστον 24 ώρες πριν την άφιξη στην Ελλάδα. Η κυβέρνηση, σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες, αναλύει και αξιολογεί συνεχώς τα δεδομένα, ώστε το άνοιγμα στους ξένους επισκέπτες να γίνεται με ασφάλεια και χωρίς εκπτώσεις στη δημόσια υγεία.»

Αν σου άρεσε κάνε