Ανακατασκευή 17 παιδικών χαρών από το δήμο Αθηναίων

Ανακατασκευή 17 παιδικών χαρών από το δήμο Αθηναίων

ΕΛΛΑΔΑ UPD 18:27 Δημιουργία 04/08/20, 18:27

Στη ριζική ανακατασκευή άλλων 17 παιδικών χαρών προέβη ο Δήμος Αθηναίων που λειτουργούν ήδη, ενώ ολοκληρώνονται οι σχετικές εργασίες σε άλλες δύο.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, «πρόκειται για χώρους που έχουν ανακατασκευαστεί εκ βάθρων το τελευταίο διάστημα, από τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ), έχουν εξοπλιστεί πλήρως και με τα πιο σύγχρονα πρότυπα ασφαλείας, ενώ είναι κατάλληλες και προσβάσιμες σε παιδιά με κινητικές δυσκολίες».

Επίσης φυλάσσονται, έτσι ώστε να αποφευχθεί κάθε είδους φθορά, βανδαλισμός και καταστροφή, ενώ τηρούνται και όσα ορίζει η ισχύουσα νομοθεσία για «την τήρηση όλων των προϋποθέσεων συντήρησης, φύλαξης, καθαριότητας και προδιαγραφών αξιολόγησης».

Οι παιδικές χαρές που ανακατασκευάστηκαν και που βρίσκονται.

Οι 17 παιδικές χαρές που έχουν ήδη παραδοθεί βρίσκονται στις πλατείες Χαιροπούλου, Αγίου Θωμά, Σοφίας Βέμπο, Πανταζοπούλου, Χριστιανουπόλεως, Παλουμπιώτη και Εργατικής Πρωτομαγιάς, απέναντι από το νοσοκομείο Παίδων, στη Γκράβα, στον λόφο Γιαλούρου, Κάλβου και Δέγλερη, Μετανείρας και Παρασκευά, Σπύρου Πάτση, Ορίων και Ευρυκλείδου, Πανδίωνος και Σάρωνος, Μηναΐδη Ιακωβάτων και Μεγίστης, Κυθήρων-Ανάφης.

Σε δήλωση του, ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, τονίζει ότι «προφανώς δεν είναι αρκετές, είναι όμως απαραίτητες» και «ένα πρώτο βήμα για όλες τις υπόλοιπες». Επίσης υπογραμμίζει, ότι «οι πιο πολύτιμες δράσεις μας απευθύνονται σε αυτούς που δεν μπορούν να τις ζητήσουν».

Αν σου άρεσε κάνε