Αχαρνές: Έκλεβε κι εξαπατούσε ηλικιωμένους ως «λογιστής»

Αχαρνές: Έκλεβε κι εξαπατούσε ηλικιωμένους ως «λογιστής»

ΕΛΛΑΔΑ Δημιουργία 07/08/20, 14:02

Σε τουλάχιστον 15 περιτπώσεις κλοπών κι απάτες σε βάρος κυρίως ηλικιωμένων, με λεία άνω των 133.000 ευρώ, εμπλέκεται, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, ο 40χρονος που συνελήφθη, πρωινές ώρες της Τετάρτης στις Αχαρνές, έπειτα από πολύμηνη έρευνα, στη διάρκεια επιχείρησης του Τμήματος Ασφαλείας Συντάγματος, της Ο.Π.Κ.Ε. της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής και της Άμεσης Δράσης (Ομάδα ΔΙ.ΑΣ.).

Σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης για απάτες και κλοπές κατ' εξακολούθηση, τετελεσμένες και σε απόπειρα, με προκληθείσα ζημιά που υπερβαίνει συνολικά το ποσό των 120.000 ευρώ και στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας για παράβαση του Νόμου περί Όπλων.

Όπως προέκυψε, ο 40χρονος δρούσε τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Στην πράξη, συνέλεγε πληροφορίες τόσο για τα υποψήφια θύματα που επέλεγε προς εξαπάτηση, όσο και για τα συγγενικά τους πρόσωπα και, αφού τα προσέγγιζε, τους παρουσίαζε ψευδή γεγονότα προσποιούμενος τον λογιστή.

Συγκεκριμένα, η ψευδής ιστορία που τους παρουσίαζε αναφερόταν στο ότι οικεία τους πρόσωπα δικαιούνται επιστροφής μεγάλου χρηματικού ποσού από την εφορία, πλην όμως η είσπραξη του προϋπέθετε την καταβολή χρηματικού ποσού από τους ίδιους για υποτιθέμενη έκδοση παραβόλων.

Επιπλέον, για επιβεβαίωση των λεγόμενων του πραγματοποιούσε τηλεφωνική επικοινωνία με άγνωστο συνεργό του, που προσποιούνταν το συγγενικό πρόσωπο και σε μερικές περιπτώσεις συνομιλούσε με τους παθόντες, καταφέρνοντας να τους εξαπατήσει.

Στη συνέχεια, είτε μετέβαινε από κοινού με αυτούς, είτε τους μετέφερε με το δικό του όχημα σε τραπεζικά υποκαταστήματα ή στις κατοικίες τους, όπου τους αποσπούσε χρηματικά ποσά και κοσμήματα. Όταν επρόκειτο να τους οδηγήσει σε τραπεζικά υποκαταστήματα, απέφευγε να μπει σε αυτά για να μην καταγραφούν οι κινήσεις του από κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης.

Κατά τις έρευνες, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων πιστόλι με γεμιστήρα, μονόκαννο πυροβόλο όπλο, μονόκαννη κυνηγετική καραμπίνα με 235 φυσίγγια, 5.505 ευρώ, κοσμήματα, ηλεκτρονικές συσκευές και όχημα δημόσιας χρήσης.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στους αρμόδιους εισαγγελείς.

Αν σου άρεσε κάνε