Πλημμύρες στην Εύβοια: 5 οι νεκροί και 1 αγνοούμενος

Πλημμύρες στην Εύβοια: 5 οι νεκροί και 1 αγνοούμενος

ΕΛΛΑΔΑ UPD 18:02 Δημιουργία 09/08/20, 13:45

Βιβλικών διαστάσεων είναι η καταστροφή στις περιοχές Πολιτικά, Ψαχνά και Μπούρτζι από την φονική καταιγίδα που έπληξε την Εύβοια τη νύχτα.

Ο μέχρι στιγμής απολογισμός από την φονική νεροποντή είναι πέντε νεκροί και ένας αγνοούμενος, όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, ο οποίος μετέβη εσπευσμένα στο νησί.

«Σήμερα σώθηκαν πολλές ζωές, η σκέψη μας σε όσους δεν τα κατάφεραν» είπε προσθέτοντας πως «βρισκόμαστε μπροστά σε φαινόμενα πουυ δεν τα έχουμε ξαναζήσει».

«Από την πρώτη στιγμή ήμασταν στις περιοχές ώστε να αποφύγουμε τα μοιραία» ανέφερε, ενώ ερωτηθείς «γιατί δεν λειτούργησε το 112» απάντησε πως αν λειτουργούσε «θα είχαμε εκατόμβη νεκρών».

Μια γυναίκα, εκ των δύο ατόμων που είχαν δηλωθεί ως αγνοούμενα νωρίτερα μέσα στην Κυριακή, παρασύρθηκε από το ρεύμα του νερού καθώς προσπαθούσε να απομακρυνθεί από το σπίτι της στο Μπούρτζι, αλλά οι διασώστες την εντόπισαν προς τη θάλασσα και την απομάκρυναν με ελικόπτερο.

Αγνοείται ακόμα ένας άνδρας που ήταν μαζί της και παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά, ενώ στην ίδια περιοχή βρέθηκαν και οι δύο από τους πέντε νεκρούς. Πρόκειται για 74χρονο και 73χρονη.

Στις 658 έχουν φτάσει μέχρι στιγμής οι κλήσεις στην Πυροσβεστική για εγκλωβισμένους και παροχές βοήθειας, ενώ 55 άτομα έχουν απομακρυνθεί συνολικά από τα σωστικά συνεργεία, από οικίες και σημεία που είχαν παγιδευτεί.

Οι ενέργειες των συνεργείων ολόκληρου του μηχανισμού συνεχίζονται σε όλη την πλημμυρισμένη περιοχή, ενώ τις τελευταίες ώρες εντοπίζονται κυρίως στο Μπούρτζι, για τον εντοπισμό του τελευταίου ανθρώπου που αγνοείται.

Αν σου άρεσε κάνε