Κορονοϊός: Σε επταήμερη καραντίνα ο οίκος ευγηρίας στο Ασβεστοχώρι

Κορονοϊός: Σε επταήμερη καραντίνα ο οίκος ευγηρίας στο Ασβεστοχώρι

ΕΛΛΑΔΑ UPD 21:32 Δημιουργία 12/08/20, 21:11

Σε καραντίνα επτά ημερών τίθεται ο οίκος ευγηρίας στο Ασβεστοχώρι, όπου εντοπίστηκαν κρούσματα κορονοϊού, ενώ μεταφέρονται σε νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης όσοι βρέθηκαν θετικοί, δήλωσε ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Παπαγεωργίου, ολοκληρώνοντας τη σημερινή του επίσκεψη στη δομή, μαζί με τον καθηγητή λοιμοξιωλογίας Σωτήρη Τσιόδρα.

«Από χθες το βράδυ που έγιναν γνωστά τα πρώτα αποτελέσματα, όλος ο μηχανισμός τέθηκε σε επιφυλακή, με εποπτεία του κ. Χαρδαλιά -γι' αυτό ήρθαμε και εδώ με τον κ. Καθηγητή- δόθηκαν εντολές σε όλο το προσωπικό της δομής και από αυτή τη στιγμή τίθεται σε επταήμερη καραντίνα. Δεν μπαίνει, δε βγαίνει κανένας και (γίνεται) ό,τι προβλέπεται από τα υγειονομικά πρωτόκολλα», υπογράμμισε ο κ. Παπαγεωργίου.

«Κάθε δύο μέρες θα γίνονται επαναληπτικά τεστ και θα ελέγχεται η κατάσταση. Τριάντα τρεις τρόφιμοι και τρεις εργαζόμενοι είναι θετικοί. Μέχρι στιγμής έχουν μεταφερθεί πάνω από είκοσι και σιγά σιγά θα μεταφέρονται και άλλοι», πρόσθεσε ο γ.γ. Πολιτικής Προστασίας.

«Όλα τα θετικά περιστατικά θα μεταφερθούν προοδευτικά σήμερα στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ και στο νοσοκομείο Ιπποκράτειο», εξήγησε, από την πλευρά του, ο αναπληρωτής καθηγητής Παθολογίας- Λοιμωξιολογίας στην Α' Παθολογική Κλινική του ΑΧΕΠΑ Συμεών Μεταλλίδης.

Πρόσθεσε δε πως «έχουν μεταφερθεί περιστατικά χθες και στο νοσοκομείο Παπανικολάου και στην πορεία θα υπάρχει μια συνεχής ιχνηλάτηση, ώστε αν υπάρχουν νέα περιστατικά σε αυτόν τον χώρο θα μεταφερθούν και αυτά». Σύμφωνα με τον κ. Μεταλλίδη υπάρχει μια «αυξημένη εγρήγορση για να μην έχουμε καινούργια περιστατικά», ενώ οι περισσότεροι «είναι σε καλή κατάσταση, αλλά παραμένουν για φιλοξενία σε νοσοκομεία για να αποσυμφορηθεί ο συγκεκριμένος χώρος».

Αν σου άρεσε κάνε