Κορονοϊός: 7 νέα κρούσματα στην Καλαμάτα και 3 στο Μεσολόγγι

Κορονοϊός: 7 νέα κρούσματα στην Καλαμάτα και 3 στο Μεσολόγγι

ΕΛΛΑΔΑ UPD 16:15 Δημιουργία 13/08/20, 16:15

Ακάθεκτη συνεχίζεται η εξάπλωση του κορονοϊού στην Ελλάδα, καθώς την Πέμπτη έγινε γνωστό πως κατεγράφησαν ακόμα 7 νέα κρούσματα της νόσου στην Καλαμάτα και 3 στο Μεσολόγγι.

Στην Καλαμάτα, τα κρούσματα αφορούν μία ηλικιωμένη γυναίκα και ακόμα 6 νεαρά άτομα.

Η 81χρονη γυναίκα εισήχθη προ 2 ημερών στο Νοσοκομείο Καλαμάτας για να κάνει εγχείρηση στο ισχίο και στο πλαίσιο του προεγχειρητικός ελέγχου διαγνώστηκε θετική και έχει τεθεί σε απομόνωση. Παράλληλα ξεκίνησε διαδικασία απολύμανσης σε θαλάμους της Ορθοπαιδικής Κλινικής και προσωρινά κάποιοι ασθενείς και συνοδοί έχουν μετακινηθεί σε θαλάμους άλλων κλινικών.

Όσον αφορά την υγεία της ηλικιωμένης αναμένονται οδηγίες από τον ΕΟΔΥ για το αν θα χρειαστεί να διακομιστεί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου στην Πάτρα, που είναι το νοσοκομείο αναφοράς για την Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Αναφορικά με τα υπόλοιπα κρούσματα, πρόκειται για έξι νεαρούς, που προσήλθαν με ήπια συμπτώματα και διαγνώστηκαν θετικοί. Οι γιατροί, τους σύστησαν να επιστρέψουν στα σπίτια τους για να αναρρώσουν εκεί.

Στο Μεσολόγγι, επιβεβαιώθηκαν τρία κρούσματα του κορονοϊού μετά από τεστ που έγιναν.

Σύμφωνα με το messolonghinews.gr θετικοί στον Covid-19 βρέθηκαν ένας 60χρονος κατά τη διάρκεια προ εγχειρητικού ελέγχου και ένας εργαζόμενος του νοσοκομείου Μεσολογγίου μετά την επιστροφή του από άδεια.

Το τρίτο περιστατικό αφορά 40χρονο από το Χρυσοβέργι που προσήλθε μόνος του για έλεγχο και διαπιστώθηκε θετικός στη νόσο και μετά τις οδηγίες βρίσκεται σε «καραντίνα» στο σπίτι του και παράλληλα γίνεται ιχνηλάτηση των επαφών του.

Αν σου άρεσε κάνε