Τηλεκπαίδευση σε περίπτωση κρούσματος σε σχολείο

Τηλεκπαίδευση σε περίπτωση κρούσματος σε σχολείο

ΕΛΛΑΔΑ UPD 09:28 Δημιουργία 20/08/20, 09:15

Έτοιμο να παρέχει τηλεκπαίδευση σε περίπτωση που αυτό χρειαστεί, είναι το υπουργείο Παιδείας, όπως δήλωσε η Νίκη Κεραμέως, η οποία αναφέρθηκε στην ύπαρξη ειδικού πρωτόκολλου για ενδεχόμενο κρούσμα σε σχολείο.

«Αναμένεται να βγει ένα αναλυτικό πρωτόκολλο. Μέχρι στιγμής υπήρχε η οδηγία ότι κλείνει το τμήμα και ακολουθεί ιχνηλάτηση. Θα αναμένουμε τις οδηγίες του ΕΟΔΥ και της επιτροπής των ειδικών στην κατεύθυνση αυτή. Το υπουργείο, πάντως, είναι προετοιμασμένο να παρέχει τηλε-εκπαίδευση σε περίπτωση που αυτό χρειαστεί», εξήγησε η υπουργός στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.

Όπως είπε η ίδια, η υποχρεωτική χρήση της μάσκας είναι υπό συζήτηση αναφορικά με τις ηλικίες, που οι μαθητές θα πρέπει να φορούν.

Ειδικότερα, από 7 Σεπτεμβρίου προβλέπονται τα ακόλουθα αυξημένα μέτρα προστασίας:

-Υποχρεωτική η μάσκα

-Διαφορετικά διαλείμματα για τους μαθητές, ώστε να περιοριστεί η ανάμειξη διαφορετικών ομάδων μαθητών

-Αντισηπτικά και σαπούνια που θα καλύπτουν οι δήμοι

-Συστηματικός καθαρισμός των σχολείων

Σχετικά με τις απουσίες, η κυρία Κεραμέως ανέφερε ότι το πλαίσιο που θα αφορά τις απουσίες, θα είναι πολύ συγκεκριμένο. Οι απουσίες θα δικαιολογούνται στις εξής περιπτώσεις:

-Αν ο μαθητής νοσεί από κορονοϊό

-Αν νοσεί κάποιος στο περιβάλλον του

-Αν ανήκει σε ευπαθή ομάδα

Τέλος, η κυρία Κεραμέως διευκρίνισε ότι εξετάζεται ενδελεχώς η ομαλή λειτουργία όλων των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων της χώρας, ενώ θα επανεξετάζεται καθημερινά η εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα μας και κατόπιν συνεννόησης με τους ειδικούς θα επικαιροποιούνται οι αποφάσεις για τη λειτουργία των σχολείων.

Αν σου άρεσε κάνε