Ν. Κεραμέως: Δεν νοείται κανείς στο σχολείο χωρίς μάσκα

Ν. Κεραμέως: Δεν νοείται κανείς στο σχολείο χωρίς μάσκα

ΕΛΛΑΔΑ UPD 17:23 Δημιουργία 26/08/20, 17:15

Για τη σημασία της χρήσης μάσκας και αντισηπτικών στο σχολείο αλλά και για την «ποινή» όσων μαθητών αρνηθούν να ακολουθήσουν τις οδηγίες, μίλησε σε συνέντευξή της στην ΕΡΤ η Υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, ενώ αναφέρθηκε και στην απόφαση έναρξης της σχολικής χρονιάς.

«Οι μαθητές δεν θα συμμετέχουν στο μάθημα με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Στα σχολεία, γονείς, εκπαιδευτικοί και μαθητές είναι υποχρεωμένοι να φορούν μάσκα. Σε περίπτωση άρνησης ή προτροπής από γονείς για μη χρήση μάσκας θα ακολουθηθούν όλα τα παιδαγωγικά μέτρα που προβλέπονται -- Δε νοείται να είναι κανείς στο σχολείο χωρίς μάσκα», τόνισε η Υπουργός.

Ο αριθμός των μαθητών ανά τάξη θα παραμείνει ο ίδιος, αλλά θα δοθεί ιδιαίτερη σημασία στα μέτρα προστασίας όπως η χρήση μάσκας / αντισηπτικών, από μαθητές και εκπαιδευτικούς αλλά και ο καθαρισμός των σχολικών μονάδων, ύστερα από πρόταση των ειδικών.

«Oπως είπα και στη Βουλή η μάσκα σε καιρό πανδημίας είναι ένα πάρα πολύ σημαντικό εργαλείο, δεν είναι το μόνο ωστόσο. Έχουμε προβλέψει μια τεράστια ενημερωτική καμπάνια και μέσω video και οδηγιών του ΕΟΔΥ, από τους ίδιους τους γιατρούς σε συνεργασία με τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο έχουν προβλέψει διαφορετικές ώρες διαλειμμάτων για να μειώσουν τον συγχρωτισμό των ομάδων», συμπλήρωσε η Ν. Κεραμέως.

Η υπουργός Παιδείας, αναφέρθηκε και στον προβληματισμό των τελευταίων ημερών σχετικά με την οριστική ημερομηνία έναρξης της σχολικής χρονιάς, υποστηρίζοντας πως οι τελικές αποφάσεις θα ανακοινωθούν την ερχόμενη Τρίτη, 1η Σεπτεμβρίου.

Αν σου άρεσε κάνε