Την Τρίτη οι ανακοινώσεις για τα σχολεία - Το σενάριο των 2 φάσεων

Την Τρίτη οι ανακοινώσεις για τα σχολεία - Το σενάριο των 2 φάσεων

ΕΛΛΑΔΑ UPD 15:11 Δημιουργία 28/08/20, 14:57

Την ερχόμενη Τρίτη αναμένονται οι επίσημες ανακοινώσεις του υπουργείου Παιδείας για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Σήμερα, Παρασκευή, μάλιστα πραγματοποιήθηκε σύσκεψη επί του ζητήματος υπό τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ειδικότερα, συζητήθηκαν θέματα συντονισμού ενόψει του ανοίγματος των σχολείων, υπό τις εξαιρετικές συνθήκες που δημιουργεί η πανδημία του Covid-19.

Στη σύσκεψη μετείχαν η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως, ο Υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος, ο Υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, η Υφυπουργός αρμόδια για θέματα Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής Σοφία Ζαχαράκη και ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ αρμόδιος για το Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου Άκης Σκέρτσος.

Πάντως, η 14η Σεπτεμβρίου κερδίζει έδαφος όσον αφορά την ημερομηνία επιστροφής στα θρανία, ενώ στο τραπέζι πέφτει τώρα και το ενδεχόμενο της έναρξης σε δύο φάσεις.

Σύμφωνα με τον επίκουρο καθηγητή Υγιεινής και Επιδημιολογίας Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ, Γκίκα Μαγιορκίνη, τα σχολεία θα μπορούσαν να ανοίξουν σε δύο φάσεις. «Του δημοτικού θα μπορούν να ανοίξουν άμεσα και του Γυμνασίου και Λυκείου αργότερα. Το σενάριο για άνοιγμα στις 14 του μήνα, έχει συζητηθεί εδώ και αρκετό καιρό και ενδεχόμενη πραγματοποίηση αυτού θα εξαρτηθεί από τον αριθμό των κρουσμάτων σε παιδιά και εφήβους», είπε, συγκεκριμένα, ο καθηγητής μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΙ, το βράδυ της Πέμπτης.

Η μάσκα θα χρησιμοποιείται κυρίως σε εσωτερικούς χώρους, εκτός από την ώρα φαγητού. Στους εξωτερικούς χώρους θα χρησιμοποιείται μόνο σε περίπτωση συνωστισμού. Δεν προβλέπεται η χρήση μάσκας στα διαλείμματα, τα οποία θα είναι διαφορετικές ώρες ανά ομάδες μαθητών, ούτε στη γυμναστική.

Επίσης, η μάσκα θα είναι υποχρεωτική στα μέσα μεταφοράς μαθητών. Για τους εκπαιδευτικούς η χρήση της μάσκας θα είναι υποχρεωτική.

Το ίδιο και για τους μαθητές όλων των ηλικιών, με ιδιαίτερη έμφαση στην εκπαίδευση στη χρήση μάσκας από το Νηπιαγωγείο έως και τη Γ' Δημοτικού. Θα δοθούν οδηγίες του ΕΟΔΥ για μαθητές που εξαιρούνται από τη χρήση της μάσκας για συγκεκριμένους ιατρικούς λόγους. Υποχρεωτική θα είναι η χρήση μάσκας και από οδηγούς, συνοδούς, μαθητές κατά τη μεταφορά τους στα ειδικά μεταφορικά μέσα.

Κατά την περίοδο προσαρμογής προνηπίων, θα είναι υποχρεωτική χρήση μάσκας από υγιές, σταθερό, συνοδεύον πρόσωπο/γονέα.

Αν σου άρεσε κάνε