Καλύτερη η εικόνα από το πύρινο μέτωπο» στο Σοφικό Κορινθίας

Καλύτερη η εικόνα από το πύρινο μέτωπο» στο Σοφικό Κορινθίας

ΕΛΛΑΔΑ UPD 10:58 Δημιουργία 04/09/20, 10:53

Σε εξέλιξη, αλλά με σαφώς καλύτερη εικόνα από αυτή που παρουσίαζε τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής παραμένει η πυρκαγιά στο Σοφικό Κορινθίας.

Σύμφωνα με το κέντρο επιχειρήσεων της πυροσβεστικής αυτή την ώρα δεν απειλούνται οικισμοί ή το μοναστήρι της Αγίας Μαρίνας, που νωρίτερα εκκενώθηκαν προληπτικά.

Οι επικεφαλής αξιωματικοί οι οποίοι συντονίζουν την επιχείρηση της κατάσβεσης της φωτιάς εκτιμούν ότι πριν το μεσημέρι, οπότε και αναμένεται περαιτέρω ενίσχυση των ανέμων, θα μπορέσουν να οριοθετήσουν την πυρκαγιά.

Στην επιχείρηση της κατάσβεσης συμμετέχουν ισχυρές επίγειες δυνάμεις με τη συνδρομή πεντε ελικοπτέρων και τεσσάρων καναντέρ.

Να σημειωθεί επίσης ότι με εντολή του αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος αντιστράτηγου Στέφανου Κολοκούρη, μεικτό κλιμάκιο της Ασφάλειας Κορίνθου και της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού έχει μεταβεί στο Σοφικό για την εξιχνίαση των αιτιών της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε σήμερα.

Υπενθυμίζεται ότι για σήμερα Παρασκευή η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχει προειδοποιήσει για πολύ υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) στις εξής περιοχές:

Περιφέρεια Αττικής

Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Εύβοιας, ΠΕ Βοιωτίας)

Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας (ΠΕ Αχαΐας, ΠΕ Ηλείας)

Ιονίων Νήσων (ΠΕ Κέρκυρας, ΠΕ Κεφαλονιάς, ΠΕ Ζακύνθου)

Περιφέρεια Πελοποννήσου (ΠΕ Μεσσηνίας)

Περιφέρεια Θεσσαλίας (ΠΕ Μαγνησίας, ΠΕ Σποράδων)

Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕ Θεσσαλονίκης, ΠΕ Χαλκιδικής)

Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (ΠΕ Χίου, ΠΕ Σάμου, ΠΕ Ικαρίας)

Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου (ΠΕ Ρόδου)

Να σημειωθεί ότι χθες απεστάλη επίσης μήνυμα προς τους πολίτες εστάλη από το «112». Παράλληλα, χθες ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς ζήτησε την προχοή όλων καθώς μεγάλο μέρος της χώ

Αν σου άρεσε κάνε