Die Zeit: Η Ελλάδα σε επαφή με φιλικές κυβερνήσεις για την ενίσχυση των εξοπλιστικών

Die Zeit: Η Ελλάδα σε επαφή με φιλικές κυβερνήσεις για την ενίσχυση των εξοπλιστικών

ΕΛΛΑΔΑ UPD 13:45 Δημιουργία 08/09/20, 13:35

Στις κινήσεις της Ελλάδας για την ανανέωση του στρατιωτικού εξοπλισμού παρά τις εκκλήσεις για αποκλιμάκωση των σχέσεων με την Τουρκία, κάνει λόγο η γερμανική Die Zeit.

«Η Ελλάδα ανακοίνωσε νέα εξοπλιστικά προγράμματα. Η Τουρκία την απειλεί με πόλεμο σχεδόν καθημερινά εξαιτίας της διαμάχης για τα αποθέματα φυσικού πλούτου στο Αιγαίο και αυτός είναι ο λόγος με τον οποίο η Αθήνα θεμελιώνει την απόφασή της» αναφέρει η Zeit και συμπληρώνει «η Τουρκία κατηγορεί την Ελλάδα ότι διεκδικεί μια άδικη κατανομή φυσικού πλούτου. Και οι δύο χώρες έχουν στείλει τους στρατούς τους για ασκήσεις στην περιοχή. Ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν τέλη Αυγούστου είχε ανακοινώσει ότι η χώρα του "δεν θα κάνει παραχωρήσεις" και επικαλέστηκε τις νίκες των Σελτζούκων Τούρκων εναντίον των Βυζαντινών κατά τον Μεσαίωνα».

Ενώ ο Ταγίπ Ερντογάν εξακολουθεί τις απειλές κατά της Ελλάδας δηλώνοντας: «Η Τουρκία θα λάβει αυτό που δικαιούται και είναι αποφασισμένη να κάνει ό,τι είναι απαραίτητο πολιτικά, οικονομικά και στρατιωτικά», η Ελλάδα σύμφωνα με την Zeit «βρίσκεται σε επαφή με φιλικές κυβερνήσεις για να ενισχύσει τον στρατιωτικό εξοπλισμό των ενόπλων δυνάμεών της (…) H Ελλάδα θα μπορούσε να αγοράσει γαλλικά μαχητικά Rafale και τουλάχιστον μια γαλλική φρεγάτα (…) Την περασμένη εβδομάδα, η Ελλάδα είχε συγκεντρώσει 2,5 δισ. Ευρώ στην αγορά ομολόγων».

Αν σου άρεσε κάνε