Κάηκαν σπίτια από την πυρκαγιά στα Καλύβια Αττικής - Συναγερμός στην Πυροσβεστική

Κάηκαν σπίτια από την πυρκαγιά στα Καλύβια Αττικής - Συναγερμός στην Πυροσβεστική

ΕΛΛΑΔΑ UPD 16:10 Δημιουργία 09/09/20, 15:50

Καμένα σπίτια έχει αφήσει πίσω της η μεγάλη πυρκαγιά που μαίνεται στην ανατολική Αττική από νωρίς το μεσημέρι της Τετάρτης, με τις κρατικές αρχές να έχουν δώσει εντολή για την εκκένωση τριών οικισμών λόγω της εγγύτητας που έχουν οι φλόγες με διάσπαρτες κατοικίας στην περιοχή.

Μέχρι στιγμής έχουν εκκενωθεί οι οικισμοί Φέριζα, Όλυμπος, της Αγροτικής Τράπεζας (Οικισμός ΑΤΕ) και Αγιασμόθι, καθώς και το Οικοτροφείο Αργώ όπου βρίσκονταν 27 παιδιά και όλοι μετέβησαν στο γήπεδο της Παλαιάς Φώκαιας.

Στο ένα από τα δύο μηνύματα του 112 καλούνται επίσης να απομακρυνθούν προληπτικά οι κάτοικοι από τους οικισμούς Άγιος Παντελεήμονας και Άρης Σαρωνίδας και να κατευθυνθούν προς την παραλία της Παλαιάς Φώκαιας.

Η αναχαίτιση και οριοθέτηση της πυρκαγιάς κρίνεται εξαιρετικά δύσκολη λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν. Η ατμόσφαιρα είναι αποπνικτική στην ευρύτερη περιοχή.

Ο δήμαρχος Σαρωνικού Πέτρος Φιλίππου, μιλώντας στο Open ανέφερε ότι έχουν ήδη καεί κάποια σπίτια. «Η φωτιά έχει ήδη κάψει κάποια σπίτια και συνεχίζει το καταστροφικό της έργο. Είναι πολύ μεγάλο το μέτωπο. Αλλού σβήνει αλλού αναζωπυρώνεται η φωτιά. Βγάζουμε κόσμο από τα σπίτια του. Δεν έχω εικόνα ακριβώς γιατί ο καπνός είναι πάρα πολύς. Ο αέρας είναι τόσο ισχυρός που δεν μπορούμε να ζυγώσουμε», ανέφερε.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις στο σημείο έχουν ενισχυθεί εκ νέου, με 117 πυροσβέστες να επιχειρούν στην περιοχή, μαζί με 7 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 35 οχήματα, 5 αεροσκάφη και 8 ελικόπτερα.

Αν σου άρεσε κάνε