Πυρκαγιά στην ανατ. Αττική: Εντολή εκκένωσης και στην Ανάβυσσο

Πυρκαγιά στην ανατ. Αττική: Εντολή εκκένωσης και στην Ανάβυσσο

ΕΛΛΑΔΑ UPD 17:37 Δημιουργία 09/09/20, 17:16

Χωρίς περιορισμό και ανεξέλεγκτη συνεχίζει να καίει η πυρκαγιά που ξέσπασε στην περιοχή της Κερατέας νωρίτερα την Τετάρτη και η οποία έχει σημάνει συναγερμό στις κρατικές αρχές.

Οι δυνάμεις την πυροσβεστικής ολοένα και αυξάνονται προκειμένου να περιορίσουν το πύρινο μέτωπο όμως οι δυνατοί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή δυσχεραίνουν το έργο των πυροσβεστών.

Ο δήμαρχος Σαρωνικού κήρυξε νωρίτερα τον Δήμο Σαρωνικού σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ενώ σε αυξημένη ετοιμότητα βρίσκονται το Κέντρο Υγείας Καλυβίων. Ακόμη, σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση του Δήμου, τα ΚΑΠΗ Αναβύσσου, Σαρωνίδας και Παλαιάς Φώκαιας είναι ανοιχτά για όσους συμπολίτες μας έχουν ανάγκη.

Νέο μήνυμα έστειλε λίγο μετά τις 16:45 το απόγευμα της Τετάρτης η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, καλώντας τους κατοίκους της Αναβύσσου να εκκενώσουν την περιοχή. Στο σημείο καίει μεγάλη φωτιά, η οποία έχει φτάσει και στα πρώτα σπίτια.

Το μήνυμα αναφέρει: Αν βρίσκεστε στην Ανάβυσσο εκκενώστε τώρα για προληπτικούς λόγους οδικώς προς Σαρωνίδα, από λεωφόρο Αναβύσσου - Καραμανλή - Σουνίου.

Πέρα από την Ανάβυσσο, έχουν εκκενωθεί η Παλαιά Φώκαια, η ΑΤΕ, η Δροσιά, το Αγιασμόθι και οι ευρύτερες περιοχές τους.

Τις μεσημεριανές ώρες οι Αρχές προχώρησαν στην εκκένωση του οικισμού «Ολυμπος» εκεί όπου μέχρι και τώρα καίγονται σπίτια ενώ νωρίτερα οι Αρχές είχαν εκκενώσει τον οικισμό Φέριζα και παράλληλα, εκκενώθηκε οικοτροφείο με 30 παιδιά στην ίδια περιοχή.

Ενισχύονται οι πυροσβεστικές δυνάμεις

Πριν από λίγο ενισχύθηκαν οι δυνάμεις της πυροσβεστικής και για την κατάσβεση επιχειρούν 117 πυροσβέστες με 35 οχήματα, 7 ομάδες πεζοπόρου τμήματος, πέντε αεροσκάφη και οχτώ ελικόπτερα με τη συνδρομή εθελοντών και υδροφόρων ΟΤΑ.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην περιοχή της Κερατέας

Σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις προχώρησε η Αστυνομία στην ευρύτερη περιοχή της Φέριζας Κερατέας, λόγω της πυρκαγιάς. Ειδικότερα, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ., διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στα εξής σημεία:

Στη Λεωφόρο Καραμανλή, από το ύψος της Λεωφόρου Αθηνών-Σουνίου (ύψος Grand Resort), στο ρεύμα κυκλοφορίας από Αθήνα προς Σούνιο (αναστροφή οχημάτων προς Αθήνα)
Στη Λεωφόρο Καραμανλή από το ύψος της Λεωφόρου Λαυρίου (αναστροφή οχημάτων προς Αθήνα).

Στη Λεωφόρο Αθηνών-Σουνίου από το ύψος της οδού Αγίας Φωτεινής στο ρεύμα κυκλοφορίας από Σούνιο προς Αθήνα (αναστροφή οχημάτων προς Σούνιο).

Σημειώνεται ότι λίγο πριν από τις 4:00 η φωτιά είχε φτάσει στη Λεωφόρο Καραμανλή στα 50 μέτρα από τα πρώτα σπίτια της Αναβύσσου, ενώ χτυπούν οι καμπάνες της περιοχής προειδοποιώντας τους κατοίκους για τον κίνδυνο.

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, κάτοικοι της περιοχής έχουν βγει στον δρόμο με λάστιχα και καταβρέχουν το σημείο, ενώ υπεράνθρωπες είναι οι προσπάθειες των πυροσβεστών για να προλάβουν τις φλόγες ώστε να μη φτάσουν στα σπίτια.

Αν σου άρεσε κάνε